Test: BackBlaze – rimelig og ubegrenset nettskylagring

BackBlaze er en nettskylagringstjeneste som har fått mye skryt på nettet.

Les også: Test av nettskylagring

Vi har testet BackBlaze to ganger tidligere og hadde dårlig erfaring med denne tjenesten. Vi har nå bestemt oss for å gi tjenesten en ny sjanse. Klar den å overbevise oss denne gangen?

BackBlaze

Vi finner tjenesten på backblaze.com. Vi klikker på «Personal Backup» og videre på «Try it free». Vi registrere oss og laster ned appen. Vi klikker på Install Now for å installere appen.

BackBlaze setter nå i gang med analyse av datamaskinen og denne prosessen tar rundt 4 minutter. Vi klikker på OK-knappen for å avslutte installasjonsprosessen. Vi ser at backup starter automatisk og vi anser dette som en ulempe. Det er greit nok at programmet er brukervennlig, men prosessen skal ikke starte automatisk før vi har bestemt hva som skal kopieres.

Vi går til Settings og velger å ta backup kun av C-drevet. Denne innstillingen fungerer som lovet, det vil si kun filer fra C-drevet blir kopiert og det er positivt.

Det er en ulempe at vi ikke kan velge mapper for å kopiere. Merkelig nok kan vi i stedet velge bort mapper som ikke skal kopieres. Dette gjør vi via Settings, Exclusions.

Pris

BackBlaze har en pris på 6 USD (57 NOK) per måned eller 60 USD (570 NOK) per år. Det er meget god pris for en slik tjeneste. Du finner detaljene på backblaze.com

Dette er nesten den samme prisen som konkurrenten JottaCloud. Forskjellen er at JottaCloud reduserer hastigheten på overføring dersom du lagrer mer enn 5 TB med data – denne ulempen har ikke BackBlaze.

Konklusjon

Vi kan godt forstå hvorfor BackBlaze har fått god omtale på nettet. Den tilbyr ubegrenset lagring til behagelig pris, men denne tjenesten er ikke perfekt.

Det vi ikke liker er at backup-prosessen starter automatisk og at alle filer blir kopiert. Dersom vi ønsker å kun lagre for eksempel bilder må vi endre dette via innstillinger – dette burde vært forklart i programmet. I tillegg kan vi kun velge drev som skal kopieres og ikke enkeltmapper.

Er du ute etter en tjeneste som sikkerhetskopiere alle filene er BackBlaze et meget godt alternativ – du får ubegrenset lagring til lav pris.

Fordeler

+ Ubegrenset lagring for lav pris.
+ Vi kan velge mapper som ikke skal kopieres.

Ulemper

– Backup starter automatisk før vi har valgt hva som skal kopieres.
– Vi kan ikke velge enkeltmapper for backup.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *