Slik får du WiFi på reisen

Hvordan får du tilgang til internett hvis du er ute på en reise?

Les også: Se flytrafikk i sanntid

Det er det denne artikkelen handler om. Her finner du flere løsninger.

Mobilt bredbånd

Mange internett-leverandører tilbyr såkalt mobilt bredbånd. Denne tjenesten fungerer hvor du ellers har mobildekning. Du betaler et fast beløp for en bestemt datamengde. Dette er noen av leverandørene som tilbyr mobilt bredbånd:

WiFi Hotspot

Du kan brukes mobilen din som WiFi Hotspot. Er du på farten og skal jobbe på PC-en, men mangler Wi-Fi? Løsningen kan være mobilen din. Med internettdeling kan du bruke mobilens nettforbindelse til PC-en (eller andre enheter uten egen mobilnettilgang). Mobilen blir en slags mini-ruter som sender ut et Wi-Fi-signal og deler datatrafikken sin.

Les mer på følgende nettsteder:

Mobilt hotspot

Du kan bruke en enhet til å lage hotspot. Denne enheten er en ruter som kan brukes i stedet for en mobil for å lage WiFi-hotspot. Enheten kan brukes hvis du ikke har en mobil som støtter dette.

Du finner flere slike enheter på klarna.com og prisjakt.no.

Åpne WiFi-nettverk

Et alternativ er å bruke åpne WiFi-nettverk som mange restauranter, kaféer, flyplasser og andre steder tilbyr. Denne metoden innebærer imidlertid en stor risiko – derfor børe den være det siste du prøver hvis ikke du har en annen mulighet.

Les også: Vær på vakt for åpne WFi-nett

Hele poenget med åpne trådløse nettverk er at de skal være enkle å bruke og at du ikke trenger å bruke passord og dermed er slike nettverk ikke kryptert. Du kan imidlertid bruke VPN-løsninger for å kryptere nettforbindelsen.

Kilde. howtogeek.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *