Slik sletter du Microsoft-kontoen fra Windows 10

Du har faktisk en mulighet til å slette Microsoft-kontoen fra Windows 10 hvis du vil slette spor fra Microsoft. Ønsker du å ha minst mulig med Microsoft å gjøre kan det være aktuelt å slette denne kontoen.

Les også: Den store Windows-guiden

Hensikten med Microsoft-kontoen er å koble din PC til tjenester som Outlook.com, Hotmail.com, Live.com, MSN.com eller andre tjenesten Microsoft driver. Det er enklere å bruke Microsoft-tjenester hvis du bruker Microsoft-kontoen til å logge deg på Windows.

Er du sikker?

Er du sikker på at du ønsker å fjerne Microsoft-kontoen fra Windows 10? Det har faktisk flere fordeler å ha denne kontoen tilstede i Windows 10. Microsoft-kontoen kan for eksempel brukes til å synkronisere innstillinger og filer mellom flere enheter. Du risikerer at noen av funksjonene i Windows 10 vil slutte å fungerer hvis du fjerner den. Den kan også være kjekk å ha hvis du bruker noen av tjenestene fra Microsoft.

Logg på som lokal bruker

Før du gjør dette bør du logge på Windows 10 som en lokal bruker (hvis ikke du allerede er det). Du kan eventuelt gjøre dette via Start, Innstillinger, Kontoer. Her kan du klikke på «Logg på med lokal konto i stedet». Du får da opp et vindu hvor du skal bekrefte passordet, og videre et annet vindu hvor du skal skrive inn brukernavn og passord.

Slik sletter du Microsoft-kontoen

Er du sikker på at du ønsker å slette Microsoft-kontoen? Du kan gjøre dette via Start, Innstillinger, Kontoer, E-post og kontoer. En av kontoene du ser her skal være en Microsoft-konto. Du kan bare klikke på denne kontoen og velge å fjerne den. Du må klikke videre for å bekrefte slettingen.

You may also like...

2 Responses

  1. Ann Kristin Nordheim sier:

    Gikk inn på kontoen min og fulgte rutinene for lukking . Vil hele kontoen forsvinne da, eller er det bare epostdelen? Går over til å bruke Google mer, og skal kanskje gå over til en Apple /Chromebook ganske snart.. Er en hotmailbruker som ble med på «flyttelasset» over til Microsoft uten å være bevisst på endringene den gangen.. logger inn på lokal konto,og det fungerer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.