Kindle gir deg tilgang til gratis e-bøker

Det finnes mange alternativer for å laste ned og lese e-bøker. Bruker du Amazon for å handle e-bøker kan du bruke Kindle-appen på mobilen, nettbrettet eller PC-en din.

Les også: Organiser e-bøkene dine med Calibre

Fordelen med Kindle-appen er at den er knyttet til Amazon-nettbutikken som er verdens største utvalg av bøker og e-bøkene er som regel ganske rimelige.

Les også: Her finner du e-bøker

Ulempen med denne appen er at den krever registrering på Amazon og for mange er det en ulempe at de fleste bøkene du finner der er på engelsk, mens for andre er det bare en fordel.

Les også: Amazon har billige bøker og mye mer

Kindle-appen

Du finner Kindle-appen på amazon.com. Når du installerer og kjører appen må du logge deg inn på din Amazon-konto. Har du ikke Amazon-konto fra før av må du registrere deg, men dette er gratis.

Les også: Følg Dataporten på Facebook!

Du får da opp selve programvinduet til Kindle-appen. På høyre siden får du en oversikt over eventuelle e-bøker du har tilgang til. Er dette første gangen du bruker denne appen er denne listen ganske kort.

På menyen til venstre kan du klikke på All for å vise alle e-bøkene du har tilgang til via Kindle-appen. Så er det bare å dobbeltklikke på en e-bok for å lese den. Klikk på Library-knappen i e-bokleseren for å gå tilbake til oversikten.

Fungerer ikke appen? Her er et tips!
Vi opplevde at Kindle for PC sluttet å fungere med Windows 10. Vi kunne kjøre appen, men kunne ikke åpne noen bøker. Det finnes masse tips om dette på nettet, men det som fungerte hos oss var å fjerne (avinstallere) Kindle-appen og installere den på nytt. Det hjalp ikke å kun installere den på nytt.

Last ned en e-bok

Du kan klikke på Kindle Store øverst til høyre i Kindle-appen, eller du kan besøke amazon.com for å laste ned e-bøker. De fleste e-bøkene på Amazon må du betale for, men du finner også en del e-bøker som er helt gratis.

Her finner du gratis e-bøker:

Det er enkelt å laste ned og eventuelt kjøpe e-bøker på Amazon. Slik gjør du det:

  1. Logg deg inn på amazon.com.
  2. Finn og klikk på en e-bok du har lyst å laste ned.
  3. Velg «Kindle for PC» fra menyen hvor det står «Deliver to».
  4. Klikk på «Buy now with 1-Click».

E-boken skal da lastes automatisk til Kindle-appen. Hvis du må betale for den aktuelle e-boken må du ha registrert betalingsinformasjon før e-boken lastes ned.

Last ned

Du finner Kindle-appen på amazon.com. Den er tilgjengelig for både mobil, nettbrett og PC.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *