Hva er BankID?

BankID er en elektronisk legitimasjon som brukes ved identifisering og signering på nett.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Det er bankene i Norge som tilbyr denne tjenesten. Løsningen er utviklet av Finans Norge.

Les også: Hva er ID-porten?

BankID på mobil går ut

BankID på mobil var en revolusjon i 2009, men den erstattes av en raskere og enklere teknologi. Utfasingen av BankID på mobil startet allerede i 2022. Denne utfasingen vil ta tid, men dette er avhengig av hvilken bank du har.

Last ned BankiID-appen hvis du bruker DNB som bank. Last ned Nordea ID-appen hvis du bruker Nordea som bank. Last ned BankID-appen hvis du bruker Sbanken. Ellers kan du besøke nettsiden til din bank for å laste ned riktig app.

Nedetid?

Opplever du at BankID på et tidspunkt ikke fungerer kan selvfølgelig velge å ta kontakt med banken med en gang, men erfaringen viser at det kan lønne seg å vente i opptil 10 mintter eller mer før du eventuelt tar kontakt med banken din. I de tilfellene problemet har oppstått har BankID fungert igjen om noen få minutter.

Du kan også sjekke driftstatus på status.bankid.no.

Vær oppmerksom på svindelforsøk

Det kan hende at du får en telefon fra noen som sier at de ringer fra politiet eller fra banken. Den som ringer ber deg gjerne om at du skal oppgi din personlige BankID-kode eller passord for å fikse et problem. Dette er svindelforsøk – legg på røret med en gang. Du bør aldri oppgi BankID-kode til noen, uansett hvem det er.

Kilder: status.bankid.no, wikipedia.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *