Audacity er gratis lydredigering

Audacity er et svært populært program for å redigere lydfiler – det er gratis og basert på åpen kildekode. Det leveres med forhåndsinstallerte temaer og det støtter plugins.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Audacity

Audacity kan brukes til å ta opp lyd med mikrofon, en mikser eller fra andre kilder. Audacity kan brukes til å lagre lyd som strømmes på datamaskinen eller via internett. Videre kan Audacity brukes til å importere og redigere lydfiler, det kan også kombinere filer med andre lyfiler, for så å eksportere filen på et annet lydformat.

Du kan bruke Audacity til å redigere lydfiler, både klippe, kopiere, lime inn og slette. Programmet er en omfattende angrefunksjon. Du kan også bruke programmet til å mikse låter. Audacity støtter lydeffekter og plugins.

Du finner detaljene på audacityteam.org.

Personvern

Vi har tidligere skrevet om endringer i Audacity som er svært uheldige. Det handler om oppkjøp fra et selskap som endrer Audacity på en slik måte at de samler inn brukerdata for å bruke videre i markedsføring.

Nå har selskapet bak Audacity hørt på protestene etter oppkjøpet og endret Audacity-appen på en slik måte at brukeren kan selv velge om dataene sendes til selskapet eller ikke. Du kan lese detaljene rundt dette på audacityteam.org.

Endringene innebærer at når brukeren får et varsel om ny versjon av appen vil brukerens IP-adresse bli samlet inn. Dette kan du nå deaktivere via menyvalget Rediger, Innstillinger, Program. Her kan du fjerne haken ved Check for updates. I tillegg har Audicity en funksjon som samler brukerdata dersom det skjer feil med appen. Brukeren får nå opp et vindu som gjør at vedkommende kan velge å ikke sende inn brukerdata i forbindelse med feilen som oppstår.

Dermed skal personvernet være ivaretatt for Audacity.

Last ned

Du kan laste ned Audacity gratis på audacityteam.org.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *