Populær konferanseapp slaktes for dårlig sikkerhet

Zoom er en app som kan brukes for videokonferanser og er meget populær i disse dager.

Les også: Gode råd til deg som har hjemmekontor

Grunnen til populariteten er at appen er gratis og den er også enkel å bruke.

Nå viser flere rapporter at Zoom ikke tar sikkerhet på alvor. Personvernet i Zoom-tjenesten viser seg å være ekstremt dårlig.

Data ligger åpent på nett

Vi har funnet to kilder som skriver om personvernet i Zoom. På Wikipedia er det skrevet at Zoom samler inn data fra brukerne og at denne dataen lagres.

Den amerikanske avisen Washington Post går enda lenger i sin kritikk og forteller om at videosamtaler blir lagret og at disse videoene er søkbare på nettet, det vil si helt åpent. Avisen har blant annet klart å finne videoer som viser fortrolige samtaler mellom terapeuter og pasienter.

Det slutter ikke her. Mange av videoene viser nakenhet. Det finnes også sensitive videoer som er blitt lagret på nett uten passord. Ikke nok med det – videoene identifiseres i systemet med beskrivende ord og dermed blir videoene søkbare. Sensitiv informasjon er fritt tilgjengelig – dette inkluderer informasjon som kan brukes til å identifisere de aktuelle personene som bruker Zoom.

Zoom beklager

Zoom har i løpet av de siste dagene kommer med en offentlig beklagelse for mangel på personvern og de lover å skjerpe seg. Dette er likevel en tankevekker. Hvorfor har de ikke tenkt på personvernet før? Hvordan kan vi stole på at de faktisk har skjerpet sikkerheten? Det kan være lurt å finne en alternativ app for videokonferanse.

Kilder: washingtonpost.com, Wikipedia, betanews.com, Zoom.us

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *