Wunderlist – brukervennlig gjøremålsliste

wunderlist

Gjøremålslister finnes det mange av og Wunderlist er et godt alternativ – gratis og enkel å bruke.

Wunderlist er fra før av tilgjengelig for mobile enheter og direkte i nettleseren, men er nå også tilgjengelig for Windows 7, Windows 8 og Windows 10.

Minimalistisk

Wunderlist bruker samme grensesnittet som web-versjonen. Grensesnittet er minimalistisk og superenkelt å bruke – du har grupper til venstre, og selve gjøremålene til høyre. For ordens skyld, i Wunderlist kalles et gjøremål for et «element».

I dette eksemplet ser du gruppene Innboks, Jobb, Privat og Trening – det er Innboks som fast, de andre gruppene bestemmer du selv;

wunderlist3

Når du oppretter et nytt innlegg, vil gruppemappene til venstre automatisk merkes med et tall, som viser deg hvor mange elementer du har opprettet.

Les også: Kalendere og planleggere

wunderlist2

Du har mappen Innboks til venstre i programvinduet, men kan opprette så mange mapper du ønsker, dette gjør du via plusstegnet nederst. Du oppretter selve elementet ved å klikke på høyre siden i vinduet hvor det står «Legg element til…», skriv noe inn i vinduet og trykk på Enter på tastaturet. Du kan redigere elementet videre ved å dobbeltklikke på det.
Organisert i grupper

Alle elementer er organisert i mapper, som du oppretter etter behov, for eksempel jobb, privat, trening, handleliste, og så videre. Mappen Innboks er standardmappen i Wunderlist, det vil si den er allerede på plass ved installasjon.

Les også: Slik lykkes du med Evernote

Du oppretter nye mappe ved å klikke på et plusstegn som er plassert nederst til venstre i programvinduet, og du oppretter nytt element i vinduet til høyre. Elementene plasseres i utgangspunktet i den mappen du klikker på, før du oppretter elementet – du kan på en enkel måte flytte dette til en annen mappe i etterkant, ved å klikke og dra det til en annen mappe.

Fleksibel

wunderlist4

Dobbeltklikk på et element for å konfigurere det nærmere. Du kan velge å bli varslet, hvis du ønsker det. Du kan velge start-og sluttdato, eller at et element skal skje gjentatte ganger, eventuelt kun én gang. Hvis et element er viktig, kan du merke dette med en stjerne – dette gjør du ved å klikke på en stjerne på høyre siden i elementet.

Videre kan du sende et element via epost, du kan skrive ut et element, og du kan også opprette en venneliste, slik at du har personer å dele dine gjøremålslister med. En av fordelene med deling, er at hvis du oppdaterer en slik liste, vil en gjøremålsliste du har delt, automatisk bli oppdatert hos dine venner.

wunderlist5

Du får flere valg ved å høyreklikke på et element. Du kan eventuelt opprette en ny gruppe for elementet, sende det via epost, flytte det, ta en utskrift, eller opprette en såkalt Wunderlist-lenke.

Programmet støtter hurtigtaster: CTRL+N oppretter nytt gjøremål, og CTRL+D merker et valgt element som fullført.

Introduksjonsvideo

Dette er en kort reklamevideo fra utviklerne av Wunderlist:

Slik bruker du Wunderlist

Dette er video på 15 minutter, som gir deg en gjennomgang av Wunderlist:

Last ned

Du kan laste ned Wunderlist for Windows via wunderlist.com, eventuelt via Windows Store. Wunderlist er tilgjengelig for det meste av enheter, både for iPhone, iPad, Android, Windows Phone, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Mac, Chromebook, Kindle Fire, også for Web (det vil si direkte i nettleseren din).

Kjøpt opp av Microsoft

Wunderlist ble kjøpt opp av Microsoft i juni 2015. Wunderlist forteller i en pressemelding at på sikt har selskapet store planer for programmet.

Kilder: Wunderlist.com, Ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.