Slik nedgraderer du fra Windows 10
Har du oppgradert til Windows 10, men ønsker å angre på oppgraderingen? Her får du en gjennomgang! Det å nedgradere er enklere enn du kanskje tror.

Les også: Windows 10 er fortsatt gratis

Hvorfor nedgradere?

Det kan være forskjellige grunner til å nedgradere. Kanskje Windows 10 er ustabil på din PC eller du rett og slett ikke liker Windows 10. Hensikten med denne artikkelen er å vise hvor enkelt det er å nedgradere.

Krav for nedgradering

For ordens skyld, denne muligheten med å nedgradere er kun tilgjengelig ti dager etter oppgradering til Windows 10. En annen forutsetning for en slik nedgradering er at du ikke har slettet installasjonsfilene for oppgraderingen til Windows 10.

Slik nedgraderer du

Dette er altså en gjennomgang av nedgradering fra Windows 10 til Windows 7. Det du gjør er å klikke på Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Gjenoppretting. Klikk på «Kom i gang»-knappen under «Gå tilbake til Windows 7». Du får nå opp fem forskjellige vinduer, det ene vinduet etter det andre med følgende tekst:

  1. Spørsmål om hvorfor du går tilbake til Windows 7. Du kan klikke på de alternativene du mener gjelder og klikke til slutt på Neste.

  2. Spørsmål om du ønsker å installere nyeste oppdateringer for Windows 10 som kan løse problemer du har med Windows 10. Ønsker du å fortsette med nedgraderingen til Windows 7 likevel velger du «Nei takk».

  3. Du får vite at nedgraderingen kan ta tid. Du vil ikke kunne bruke PC-en mens denne pågår. Klikk på Neste for å fortsette.

  4. Du blir bedt om å huske passordet for å logge deg på Windows 7. Klikk på Neste for å fortsette.

  5. Du får teksten «Takk for at du prøver Windows 10». Klikk på «Gå tilbake til Windows 7»-knappen.

Først nå starter selve nedgraderingen og hele prosessen tar rundt 20 minutter med kun én omstart

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.