Slik får du kontroll over oppdateringer

Microsoft har i mange år gitt brukerne minst mulig kontroll over oppdatering av Windows. Hensikten med redusert kontroll er først og fremst at oppdateringer skal kunne installeres uten at brukeren trenger å gjøre noe som helst.

Les også: Guide: Windows Update

I den store oppdateringen for Windows 10 i mai 2019 fikk brukerne tilbake en del mer kontroll, men det er fortsatt ikke full kontroll.

Du kan få mer kontroll

Heldigvis finnes det løsninger som gjør at du likevel får kontrollen over oppdatering av Windows. Vi presenterer flere løsninger på denne siden.

Vanlige brukere trenger ikke å tenke på disse løsningene, fordi Windows-oppdateringer installeres automatisk, i hvert fall hvis du har Windows 10. Dette er løsninger for avanserte brukere som ønsker mer kontroll. Du bruker dette uansett på eget ansvar.

Søkbar katalog

Microsoft Update-katalogen er en nettside (catalog.update.microsoft.com) som kan brukes til å søke etter bestemte Windows-oppdateringer for alle Windows-versjoner. Dette er egentlig et ganske bra tilbud for brukere som har behov for enkelte oppdateringer fra Microsoft – problemet er at denne nettsiden er ikke særlig brukervennlig – du må på forhånd vite hva du er ute etter. Les mer i vår guide.

ABC-Update

ABC-Update er en app som kan brukes til å organisere oppdateringer for Windows. Dette gjelder spesielt for dem som har flere PC-er i ett lokalt nettverk. Les mer i vår artikkel.

Update Manager for Windows

Update Manager for Windows (wumgr) er en app som gir deg tilbake kontrollen over Windows Update. Dette programmet er inspirert av Windows Update MiniTool. De to programmene er faktisk ganske like, men Windows Update MiniTool er ikke blitt oppdatert på en del år. Les mer om appen i vår guide.

Windows Update MiniTools

Windows Update MiniTools er et verktøy som gir deg kontroll over Windows Update. Dette verktøyet viser oppdateringer for alle Windows-versjoner og du kan selv bestemme om de installeres eller ikke. Du finner detaljene i vår guide.

Portable Update

Portable Update er et gratis verktøy som kan brukes til å laste ned Windows-oppdateringer og deretter oppdatere oppdatere Windows uten at datamaskinen er koblet til internett. Les mer i vår guide.

Patch Master List

Askwoody.com/patch-list-master er en genial nettside som viser en fin oversikt over oppdateringer fra Microsoft. Denne nettsiden er nå blitt endret slik at du må registrere deg for å få oversikten. Les mer om denne nettsiden i vår artikkel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *