Ny sikkerhetspakke for Windows
Microsoft har nå lagt ut nye sikkerhetsoppdateringer for Windows. De er viktige fordi de beskytter PC-en din mot angrep utenfra.

Les også: Guide: Windows Update

Tirsdag 9. oktober

Tirsdag 9. oktober 2018 ble det lagt ut nye oppdateringer. Denne gangen er det 20 sikkerhetsoppdateringer for Windows og mange av dem er kritiske, pluss kritiske sikkerhetsoppdateringer for Internet Explorer og Microsoft Edge.

Dårligere oversikt i dag

Microsoft har av en eller annen grunn bestemt seg for å gjøre det vanskeligere for brukerne å få informasjon om oppdateringene. «Security Bulletins» har tidligere gitt en fin oversikt over Windows-oppdateringene, men denne er nå blitt erstattet med såkalt «Security Update Guide». Denne informasjonen trenger mannen i gata riktignok ikke å vite, men journalister og teknikere ønsker gjerne å vite dette.

Les også: Slik får du kontroll over Windows Update

Nettsiden for sikkerhetsoppdateringer er dessverre mindre oversiktlig, men du finner den på microsoft.com – her må du bruke flere filtre for å finne informasjon om et bestemt produkt – dette var mye enklere før. Du finner bedre oversikt på ghacks.net.

Som om ikke dette var nok -Microsoft har i tillegg bestemt seg for å levere sikkerhetsoppdateringer i pakker, for eksempel «månedlig samleoppdatering» og «samlet sikkerhets-og kvalitetsoppdatering». Ulempen ved dette er at du ser ikke hva som blir installert av enkeltoppdateringer og kan dermed ikke avinstallere enkeltoppdateringer dersom noen av oppdateringene skulle være dårlige.

Den vanlige brukeren trenger egentlig å vite slike detaljer, men det hadde vært kjekt å vite uansett. Dersom det skulle skje noe galt med oppdateringene kan du bruke gjenopprettingspunkt – les mer om dette i vår guide – slike problemer skjer heldigvis sjelden. Les mer om hvordan du kan få mer kontroll over Windows-oppdateringer i vår guide

Windows oppdateres automatisk

Har du Windows 10 blir oppdateringene installert automatisk. Ha du en eldre Windows-versjon kan du velge om oppdateringene installeres automatisk eller ikke, men standardinnstillingen er at de installeres automatisk. Les mer om dette i vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *