Gratis verktøykasse for Windows

Windows Repair Toolbox er et gratis program som gir deg enkel tilgang til ganske mange forskjellige verktøy som kan brukes til å løse ulike typer problemer i Windows, men også for å få informasjon om PC-en din. Her er det totalt over 100 verktøy lett tilgjengelige.

Les også: Programvare-porten

Meget god oversikt

Den største fordelen med programmet er at selve programvinduet er veldig oversiktlig. Du finner verktøy i kategorier som maskinvare (HWiNFO, CPU-Z, GPU-Z), nyttige verktøy (Ninite, NirLauncher), reparer (FixWin, Autoruns), backup/recovery (Recuva), Windows (msconfig, regedit, chkdsk) og avinstallasjon (Decrapifier).

I tillegg har programvinduet seks faner med flere verktøy, blant annet fjerning av skadevare, tester, notater, innstillinger og informasjon om programmet.

Nederst i programvinduet får du informasjon om status til din PC. Her kan du blant annet se hvor mye lagringsplass som er igjen, brukt minne (RAM), om PC-en din er koblet til internett og temperatur i PC-en.

For erfarne brukere

windows_repair_tool_1

Problemet med dette programmet er at du får ikke mye informasjon om hva hvert verktøy gjør. Du får riktignok litt informasjon hvis du holder musepekeren over en av knappene i programvinduet, men det er minimal informasjon. Windows Repair Tool er derfor best egnet for brukere som fra før av har erfaring med Windows og er vant til å bruke de forskjellige verktøyene.

Nyttig verktøykasse

Windows Repair Toolbox er en nyttig verktøykasse for deg som ønsker å få rask tilgang til nyttige verktøy. Programmet tilbyr rett og slett en samling av snarveier til de ulike verktøyene.

Når du klikker på knappene i Windows Repair Toolbox vil det aktuelle programmer reagere forskjellig, det avhenger av programmets natur. Klikker du for eksempel på Ninite vil du få opp hjemmesiden til Ninite i din standardnettleser. Klikker du på HWiNFO får du opp vindu med informasjon om PC-en din.

Du får gjerne mulighet til å velge om et program kun kjøres denne ene gangen eller om du ønsker å installere det. Videre kan du få muligheten til å laste ned nyere versjon av programmet.

Enkelte programmer i denne verktøykasse bør du være forsiktig med, for eksempel ComboFix som tilbakestiller en del registerverdier.

Last ned

Du finner Windows Repair Toobox på windows-repair-toolbox.com. Pass på å laste ned riktig program – her er det såpass mange reklameplakater at det er lett å laste ned feil program. Skroll ned og klikk på Download-knappen under Changelog.

Vær oppmerksom på at tredjepartsverktøyene vil ikke lastes ned før du bruker dem for første gangen. Kun de innebygde Windows-verktøyene er allerede klar for bruk.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *