Slik slår du av automatisk oppdatering

Hvordan deaktiverer du egentlig automatisk oppdatering i Windows? Det er dette denne guiden handler om.

Les også: Slik får du kontroll over Windows Update

Det kommer an på hvilken Windows-versjon du har. Her får du en oversikt.

Hva er vitsen?

Hvorfor skulle man ønske å deaktivere automatisk oppdatering av Windows? Det er et godt spørsmål og dette er slett ikke alle som ønsker dette. Det positive med automatisk oppdatering er tross alt at du ikke trenger å tenke på denne prosessen – de fleste brukere ønsker ikke å bry seg om dette.

Les også: Den store oppdateringen er forsinket på grunn av feil

Manuell oppdatering er gjerne for teknikere og andre som ønsker å ha mer kontroll. Det hender at Microsoft legger ut oppdateringer som er potensielt dårlige eller skadelige. Derfor er det mange som ønsker å ha denne muligheten. Det skjer heldigvis ikke ofte at Microsoft legger ut dårlige oppdateringer, men dette skjedde i oktober 2018 og førte til at mange brukere mistet sine filer.

April 2019

Det nærmer seg nå lansering av en ny stor oppdatering for Windows 10. Erfaringen viser at en slik oppdatering skal man være forsiktig med å installere med en gang. Derfor kan det være lurt nå å tenke på å deaktivere automatisk oppdatering.

Den enkleste metoden

Det finnes en metode som kan brukes til å redusere sannsynligheten for å få installert dårlige oppdateringer i Windows. Det er rett og slett å ikke klikke aktivt på lenken «Se etter oppdateringer». Det som skjer da er at Windows vil vente med å laste inn oppdateringer. Dersom du klikker aktivt på denne lenken vil du laste inn oppdateringer som kanskje ikke er testet skikkelig. Les mer om denne metoden i vår artikkel.

Windows 10 Pro

Du kan sette automatiske oppdateringer på vent i en bestemt periode. Dette gjør du via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Update, Avanserte alternativer. Her kan du aktivere valget Stans oppdateringer midlertidig.

Windows 10 Home

Du kan i utgangspunktet ikke slå av automatisk oppdatering i Windows 10 Home. Det du kan gjøre er å bruke såkalt forbruktsmålt tilkobling. Dette aktiverer du via Start, Innstillinger, Nettverk og internett, Wi-Fi. Klikk på den nettverkskoblingen du bruker på denne PC-en. Her kan du slå på forbruksmålt tilkobling. Dette forteller Windows at du ikke ønsker overføring at mengder med data til din PC og dermed blir automatiske oppdateringer satt på vent.

Windows 7

I Windows 10 ønsker Microsoft å ta over styringa på oppdateringer. I Windows 7 er saken mye enklere – her er det brukeren som styrer skuta. Du kan klikke på Start, Kontrollpanel, System og sikkerhet, Windows Update, Slå automatisk oppdatering på eller av. Under Viktige oppdateringer kan du velge Aldri se etter oppdateringer. Klikk på OK for å bekrefte valget.

Tredjepartsprogrammer

Det finnes en rekke tredjepartsprogrammer som gir deg mer kontroll enn det innebygde i Windows, men dette er for avanserte brukere som ønsker mer kontroll. Les mer i vår artikkel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *