Slik unngår du farlige oppdateringer

De fleste vet at det er viktig å sørge for å holde Windows oppdatert. Problemet er at noen ganger legger Microsoft ut oppdateringer som er potensielt skadelige.

Les også: Trekker tilbake oktober-oppdatering

Farlige oppdateringer

Det skjer heldigvis sjelden at det legges ut potensielt farlige oppdateringer, men det forekommer av og til.

I oktober 2018 la Microsoft ut en stor oppdatering som viste seg å ha flere alvorlige feil. Microsoft hadde ikke testet oppdateringen skikkelig.

I januar 2019 skjedde det igjen, men denne gangen ble det lagt ut en oppdatering som egentlig ikke skulle lanseres i det hele tatt – det var en forhåndsvisning av en oppdatering som ikke var meningen å legge ut.

Det dreier seg denne gangen om oppdatering med nummeret Microsoft KB4481031. Dette er en samling av oppdateringer for .NET Framework 3.5 og 4.7.2 for Windows 10 version 1809 og Windows Server 2019 og denne ble lagt ut trisdag 22. januar 2019.

Problemet er at oppdateringen installeres dersom brukeren klikker på Se etter oppdateringer ved Windows Update via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet .

Windows 10 Home og Pro

En av fordelene med Windows 10 Pro er at du kan stanse oppdateringer i en bestemt periode via Windows Update og avanserte alternativer. De fleste hjemmebrukere har Windows 10 Home og den beste beskyttelsen er å ikke klikke på Se etter oppdateringer. Dette høres jo rart ut, men du reduserer sannsynligheten for å få potensielt skadelige oppdateringer.

Konklusjon

Det kan være lurt å ikke klikke på «Se etter oppdateringer» via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet. Grunnen er at PC-en din søker da aktivt etter oppdateringer hos Microsoft og det kan hende at den finner oppdateringer som kanskje ikke bør installeres. Dersom du lar Windows oppdatere seg automatisk vil den som regel kun installere sikre oppdateringer.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *