Windows 9 vises frem i dag

Microsoft skal etter planen presentere «Windows 9» i dag kl 19 norsk tid, men begivenheten sendes ikke LIVE. Det er fortsatt usikkert hva det offisielle navnet blir, men det blir sannsynligvis Windows 9. En del endringer i Windows 9 er allerede blitt avslørt – les mer i vår oversikt.

Ifølge Microsoft-ekspert Mary Jo Foley, vil Windows 9 få et system som skal gjøre det enklere å få tilbakemeldinger angående om nye funksjoner fungerer som de skal.

windows-9-leak

Microsoft har tidligere lagt ut såkalte «milestone» oppdateringer (med nye funksjoner) for Windows opptil hver tredje eller sjette måned, men med Windows 9 skal slike oppdateringer komme oftere. For at dette skal være vellykket, må Windows-arkitekturen endres.

Les også: Windows 9 blir gratis?

For å få dette til, har Microsoft laget et såkalt telemetri-sanntidssystem, med kodenavnet «Asimov», som skal gjøre det mulig for Windows-utviklerne å se i tilnærmet sanntid, hva som skjer på brukernes datamaskiner. På denne måten skal Microsoft kunne se hvordan en ny funksjon virker.

Nedlastingsadressen er klar

Testversjonen av Windows 9, med det foreløpige navnet Windows Technical Preview, har en størrelse på rundt 4 GB, og selve testversjonen skal være tilgjengelig fra microsoft.com. Tidspunktet for tilgjengeligheten er foreløpig uklar, kanskje i løpet av uken.

Siste

Microsoft overrasket alle med navnet: Windows 10 – – les mer.

Kilder: Zdnet.com, Neowin.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *