Windows 7 blir dyrere etter 2020

Microsoft har tidligere kunngjort at Windows 7 blir ikke oppdatert etter januar 2020. Ønsker du likevel å fortsette å bruke Windows 7 etter dette er det mulig, men det blir ikke gratis og det gjelder kun bedrifter.

Les også: Windows 7 har ett år igjen

For hjemmebrukere er det lite aktuelt å betale for å fortsette å bruke Windows 7, men mange selskaper vil fortsette å bruke Windows 7. Spørsmålet er hvor mye vil det koste å holde liv i Windows 7? Nå har Microsoft kommet med svaret.

Kostbart for bedrifter

Microsoft tilbyr såkalt «Windows 7 Extended Security Updates» for store selskaper for en pris som regnes per enhet. Microsoft har foreløpig ikke avslørt prisene offentlig, men har informert noen av sine partnere om hva prisen kommer til å bli.

Det er Mary Jo Foley fra nettstedet zdnet.com som avslører prisene. Prisen for Windows 7 Pro blir 50 USD (425 NOK) per enhet det første året (2020). Prisen blir 100 USD (850 NOK) per enhet det andre året (2021). Prisen blir 200 USD (1700 NOK) per enhet det tredje året (2022). Prisen blir med andre ord høyere jo lenger selskapet velger å bruke Windows7.

Dette tilbudet om å kunne fortsette å få sikkerhetsoppdateringer for Windows 7 fra januar 2020 gjelder kun store bedrifter og skoler. Dette gjelder kun Windows 7 Pro og Windows 7 Enterprise.

Gratis oppgradering

Det kan nevnes at det er fortsatt gratis å oppgradere fra Windows 7 og Windows 8 til Windows 10 dersom du bruker Media Creation Tool. Les mer i vår guide.

Kilde: zdnet.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *