Slik slipper du å se oppgrader-varsel i Windows 7

Microsoft har tidligere kunngjort at Windows 7 skal gå ut på dato i januar 2020. Dette innebærer at Windows 7 ikke blir oppdatert etter denne datoen.

Les også: Windows 7 går ut på dato

Et varsel

Fra og med april 2019 skal brukere av Windows 7 få et varsel om at de bør oppgradere til Windows 10. Dette blir trolig i form av et sprettoppvindu, men vi vet ikke hvilke muligheter du får i dette vinduet før vinduet faktisk dukker opp i begynnelsen av april.

Hensikten med dette varselet er å være en påminnelse om at Windows 7 snart skal gå ut på dato. Brukerne skal ha god tid til å tenke på alternativer.

Det er som sagt uklart hvilke valg brukeren har via dette varselet. Ifølge nettstedet ghacks.net vil det ikke være mulig å oppgradere via dette varselet.

Oppdateringen som leverer varselet

Nå viser det seg at Microsoft har lagt ut en ny oppdatering med nummeret KB4493132 – du finner mer informasjon om denne oppdateringen på microsoft.com.

Denne oppdateringen skal være tilgjengelig for Windows 7, men vi har nettopp sjekket og den er ikke på plass for Windows 7. Det kan hende at Microsoft bruker litt tid til å rulle ut oppdateringen i løpet av dager eller uker. Det er egentlig bare å prøve igjen senere.

Brukere som ikke ønsker å se et varsel som oppfordrer til oppgradering har muligheten til å blokkere den aktuelle oppdateringen, altså KB4493132.

Slik blokkerer du oppdateringen

Du kan klikke på Start, Kontrollpanel, System og sikkerhet, Windows Update, Vis installerte oppdateringer. Videre kan du høyreklikke på den aktuelle oppdateringen (KB4493132) og velge å avinstallere. Hvis ikke KB4493132 er blitt installert kan du klikke på Se etter oppdateringer via Windows Update for å sjekke om den aktuelle oppdateringen dukker opp.

Hvis du ser KB4493132 i listen kan du høyreklikke på den og velge å skjule den. Dermed har du blokkert den. Dermed slipper du å bli varslet om oppgradering.

Slik oppgraderer du til Windows 10 gratis

Hvis du oppgraderer til Windows 10 i dag så slipper du å tenke på dette varselet som kommer i april. Du kan fortsatt oppgradere gratis – les mer i vår artikkel.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *