You may also like...

138 Responses

 1. Reidar sier:

  Har oppgradert fra win7 til win10. Men filutforsker fungerer ikke i win10.
  Feltet som kommer opp når jeg velger Filutforsker er merket med Låst og Ofte, og jeg kan ikke åpne katalogene for å se filene.

 2. Thomas sier:

  Når jeg logger på Funker alt dom det skal i ca 1 min, så blir skjermen svart og det eneste en kan gjøre et å bevege pilen på skjermen. Dette skjedde etter oppgradering til Windows 10?!?

 3. Lise sier:

  Oppdatert til Windows 10, og nå har jeg mistet lyden. «ingen lydenhet er installert» kommer det opp når jeg holder musen over volum. Hvordan får jeg lyden tilbake?

 4. Agnes Radich sier:

  Før oppgradering kunne jeg gå inn på «Dokumenter» som inneholdt mine til enhver tid arbeidsfiler så som Regnskap for med privat og for en forening , samt medlemslister. Ved å gå inn på «Agnes» fikk jeg opp den totale listen over «Mine dokumenter» + favoritter og mye, mye mer.. Medlemslister var også i Excel. Har så vidt fått opp mitt private regnskap, men alt det andre jeg arbeider med og er ansvarlig for er borte Windows 10 er ubrukelig som arbeidsverktøy!!!

 5. bjørg hestad sier:

  Jeg kommer ikke på nett etter oppdatering, men dette er bare jobb. Hjemme, og også et annet sted med kjent nettverk, så kom jeg rett inn, men altså på jobb går det ikke. Nettverket ligger under kjente nettverk, men under mine trådløse tilkoplinger kommer det opp skrivere, og noen andre ukjente nettverk? da jeg går på behandle wi-fi innstillinger så finner jeg nettverket, men uten mulighet til å kople til?

 6. Du kan eventuel prøve å gå tilbake i tid. Det kan være oppdatering det er feil med. Dette beskrives på denne siden.

 7. Kristin Gløersen sier:

  Jeg oppgraderte min Samsung pc fra Windows 8.1 til 10, fordi jeg syntes åtteren var for uoversiktelig. Dessverre avinstallerte jeg 8 etter noen dager, før jeg oppdaget alle problemene med 10…
  Jeg må stadig tilbakestille for å få lest minnekort og usb. Veldig irriterende, ettersom det tar ganske lang tid.
  Nå har plutselig Hola sluttet å fungere i Chrome. Det virket helt fint i to-tre uker, før det plutselig ikke er mulig å åpne ikonet i Chrome. Jeg må installere Hola på nytt hver gang jeg vil bruke det. Først avinstallere, så reinstallere…
  Når jeg sitter her og ønsker Windows 10 dit peppern gror, får jeg opp som mulighet å gå tilbake til Windows 7, som var det beste OS jeg har hatt, men aldri på denne pc-en. Vil det være mulig å tilbakestille til 7 uten at problemene tårner seg enda mer opp?

  • Kristin Gløersen sier:

   Jeg har fått fikset Hola, for nå… Det blir spennende å se hvor lenge det varer. Neste gang jeg må tilbakestille pc-en, ryker vel den endringen jeg gjorde ut, tenker jeg.

   Så, jeg ønsker aller mest å få vite om en tilbakestilling til Windows 7 kan være mulig uten alt for mange problemer?

 8. Ja, du kan gå tilbake til den opprinnelige Windows-versjonen via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet og Gjenoppretting

 9. Jeg har problem med internett exsplorer,den er blank.
  Jeg får heller ikke skrevet ut noen ting,det kommer ruten med lagre hver gang jeg trykker «skriv ut»

 10. Bingo sier:

  La nettopp inn Windows 10, har hatt litt trøbbel med oppstart…… ved ca annenhver gang maskinen startes, så «henger» den seg opp tidlig i oppstartsprosedyrer og fryser der. Prøvde å re-installere på nytt for eventuelt å fikse/fjerne evt. fil feil. Ble likedan, problemet da var at muligheten for å tilbakestille til tidligere Windows versjon forsvant. …… forb…a dritt

 11. Lisa Anderssen sier:

  Hei. Jeg har oppgradert fra windows 8 til 10. Når jeg forsøker å få skjermbildet fra PCn til TVn med en HDMI kabel, får jeg bbeskjeden: PCen kan ikke projisere til en annen skjerm. Prøv å installere driveren på nytt eller prøv et annet skjermkort.

  Hvor kan jeg laste ned driveren på nytt? Er det ingen enklere måte å gjøre det på?

 12. arild kristiansen sier:

  Hei, Har oppgradert fra windows 7 til 10. Har problemer med windows media player. Den legger inn musikk for så å være borte igjen dagen etter. Alle spillelister er borte og bare litt musikk er igjen. Den begynner automatisk å legge inn muskken igjen når jeg start opp. Er litt lei nå

 13. Tommy sier:

  Har problemer med tilkobling til internett på min laptop etter at den oppdaterte seg med Win 10, noen med samme problem eventuelle løsninger…….

 14. Ronny sier:

  Hei, jeg har et problem.
  Jeg spille skyrim på PCen (på ultra) på windows 7. nå etter at jeg har oppgradert til wondows 10 så har det begynt å hakke å klarer ikke å kjøre Ultra. den klarer ikke å kjøre League på high.
  Noen som har noen tips på hva jeg kan gjøre eller noen som vet hva det kan være som fu**er opp pc min.
  Jeg har en stasjonær PC.

 15. per ivar stranden sier:

  Har plutselig ikke tilgang til trådløs nett lenger, har forsøkt og oppdatere drivere til nettverkskort, jeg har avinstallert kortet, og installert på nytt,, men fortsatt virker ikke nettverkskortet. Noen som har en løsning?
  hvordan går jeg evt tilbake til tidligere windows versjon?

 16. Lucia U Talseth sier:

  Får ikke opp alle mine bilder og mine dokumenter de er vekk . Også nå virker ikke tastaturet på F 5 oppdater ?

 17. atilla gunhan sier:

  etter oppgradering til win 10 en godkjent DELL maskiner virket en stund bra. Når 3.desember kom den Windows oppdatering KB3116908 da fikk vi enorme problemer skjermene begynte blinke og det var umulig å kjøre noe. Dell folke har sett på den men fant ikke ut om det var deriver problemer. så jeg klarte å ta tilbake til siste check point.
  Har noen opplevd dette og vet hva som er årsaken at kjermen begynner blinke og ingenting virker!

 18. Frank R P sier:

  Etter oppgraderingen til win 10 fungerte maskinen (en HP ProBook 4535s) bra første gangen.
  Andre gangen den skulle startes hang den seg i oppstarten. Skjermen blinker og viser kun lys blå bakgrunn og at den jobber, men den kommer seg aldri videre til innloggingsbildet.

 19. Terje sier:

  Kommer ikke inn i fil utforsker.

 20. Terje sier:

  Etter å ha stilt inn skjerm med større bilde virket ikke fil utforsker. Etter å stilt tillbake virker det

 21. Oddmunn J sier:

  Har installert 3 e-postkonti på WIN 10 sin e-post. Hotmail.com og Exchange-konto fungerer greit, men online.no laster ikke ned vedlegg eller bilder, kun emnefeltet. Finnes det løsning.?

 22. Marhias sier:

  Nettopp prøvd å oppgradert til Windows 10. Når det kommer velkommen til Windows 10, skal jeg skrive inn passordet til brukeren min, så jeg skriver inn passordet og trykker neste, når jeg trykker neste fungere
  Ingenting. Bilde fryser

 23. Geir Marcussen sier:

  DET, går ikke , da reptool er den samme som i installasjonen, og den gjør ingenting. Ubrukelig .
  Ser ut som det har med adminkonto å gjøre dette, og microsofts krav om å voldta din maskin. DVS, være nsa, ha full kontroll over deg som person.
  Hos meg stopper det ved klargjør w10… og jeg greier å bryte meg inn i den, i sikkerhets modus.. må prøve forskjellige alternativ der da det kan være nettvdriver skjermkort el div.pga microsofts egoisme kan de ikke vente med registrering etc og edge, salgsapper og mere, til windows hart startet opp, og derved overbelaster minne slik at pc fryser.Leter som bn f..eteer hva akkurat som prøves instalert av skit slik at jeg kan stoppe eller fjerne det, må nok ha en register ekspert for å få det til.
  w7 funker fint det, men kan ikke gå tilbake fordi w10 installeringen har fjernet mapper og programmer.mm uten lov.

 24. Geir Marcussen sier:

  Fant svaret, prøvde ny installasjon oppå den forrige w10, fra dvd plate, oppstart fra den ,og fikk krav om regnøkkel, valgte hopp over..og restart.., den gikk da igjen i sikkeretsmodus..og jeg valgte da gå til w10, nå funker alt.
  Mao, nøkkel problemet som ms har sagt er fikset, er slett ikke det. brukte plate fra juli…ikke de oppdaterte..

 25. Heidi sier:

  Hei! Jeg får installert WIN 10 helt fint, problemet kommer når den installerer en oppdatering litt senere, da får jeg feilkode 0xC000002A ved restart. Jeg har tilbakestilt flere ganger, og gjort alt på nytt. Jeg har prøvd å slå av for oppdateringen i Windows update, men så går det noen dager og jeg får blå skjerm igjen. Veldig frustrenede dette.

 26. Thor Larsen sier:

  Hei!
  En bekjent opplever at maskinen bare kommer med Rom image update denied etter en oppdatering av win10. Bare en mindre oppdatering. Hva er alternativene?

 27. Per Simonsen sier:

  Jeg ville gjenopprette PCen til et tidligere tidspunkt da jeg er lite fornøyd med Windows 10 pga masse uønsket reklame som popper opp. Fikk ikke noe valg om dato jeg ønsket for gjenopprettingen, PCen bare satte i gang og når jeg skulle bruke den igjen hadde Windows 10 fjernet bildeprogrammet mitt, e-post og favoritt nettsider.

 28. Vigdis Forsberg sier:

  Hei. For andre gang har jeg installert Windows 10 (byttet ut med Windows 7). Begge gangene viser det seg at jeg ikke kan avslutte, eller slå av datamaskinen. Windows 10 reagerer altså ikke når jeg trykker på «avslutt». Det som derimot skjer, er faktisk at PC’en blir startet på nytt. Dette kan jeg ikke se noen har hatt problemer med før. Jeg har søkt på internett etter løsning på problemet, men uten resultat. Håper noen der ute kan gi fagmessig korrekt råd. Til så lenge må jeg bruke Windows 7, som jeg faktisk er fornøyd med.

  • Det er vanskelig å si. Kanskje du kan prøve oppstartreperasjon http://www.dataporten.net/windows-10-sikkermodus/

   Forresten, hvorfor bestemte du deg for å oppgradere fra Windows 7? Var du misfornøyd med Windows 7?

   • Vigdis Forsberg sier:

    Hei. Takk for svar. Jeg skal notere meg ditt råd. Som jeg skrev over her, er jeg fornøyd med Windows 7. Hvorfor jeg har prøvd å bytte, er fordi Microsoft hevder at man uansett må bytte til Windows 10 etter hvert. Da stemmer ikke deres påstand, kanskje?

    • Microsoft ønsker at du skal bruke nyeste Windows, men du må faktisk ikke. Du kan velge å gå tilbake til Windows 7 men det er ditt valg http://www.dataporten.net/kvitt-windows-10-reklame/

     • Geir Marcussen sier:

      W10 bør man ha fordi den er bedre for pc og w7 får ikke sikkerhets oppdateringer mm.. så man har egentlig ikke noe valg..
      Men en ting man kan og bør gjøre , så snart man har instalert w10, er å kjøpe iobit advanced systemcare og bruke denne daglig. det har berget mitt oppsett, og også hjulpet finpusse og fjerne uønsket skit.(iobit.com).

 29. Geir Marcussen: Det er ikke riktig at w7 ikke får sikkerhetsoppdateringer. Det er absolutt mulig å fortsette å bruke w7. Windows har en egen funksjon (gjenopprettingspunkt) som tar vare på oppsett så du trenger ikke noe kommersielt program i tillegg.

  • Anonym sier:

   Takk for god info. Da velger jeg bort Windows 10, til det (beviselig) ikke er mulig å bruke Windows 7 lengre.

 30. Windows 8.1 ble autmatisk avløst av Windows 10 imot min vilje. Det har kostet ukers anstrængelse og mange penger å få et brukbart OS av Windows 10, men jeg er langt fra fornøiet. Jeg ønsker ikke å spandere mer energi på noget så forargelig. Hvordan kan jeg komme tilbake til 8.1 uten for mange plager, og om det skulle lykkes, kan dere da garantere at jeg får beholde 8.1 i fred ?

  • Du kan gå tilbake til Windows 8.1 via Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet og Gjenoppretting. Her skal ett av valgene være Gå tilbake til Windows 8.1. Ønsker du å klage bør du kontakte Microsoft. Vi har ikke lagd Windows.

 31. Stig Ulfsby sier:

  Jeg har oppgradert fra Win 8 til 10. Jeg får ikke åpnet Store. Store finnes både i flisemenyen og i verktøylinjen, men når jeg klikker på de, skjer det ingenting. Alle oppdateringer er utført.

 32. Per Simonsen sier:

  Det sies at Windows 10 skal ha endel «barnesykdommer» som det sies over her. Men det er vel litt mer enn det, eller hva? Windows 10 fjernet alle mine e-post kontakter, hele Elite Foto programmet med dets innhold av bilder og video til PC programmet virker ikke i det hele tatt i Windows 10.

 33. Morten Lunøe sier:

  Jeg har en Surface 3 pro som plutselig ikke vil starte. Henger med Surface på svart skjerm…. Har funket greit siden ny…

 34. Magnus Borck sier:

  Hei! Jeg har en pc som nettopp ble oppdatert til windows 10. Når jeg skal logge på med passord, står det at enheten er frakoblet. Tast inn det forrige passordet. Noen tips? Kan bare husk å hatt et passord.

 35. Kristine sier:

  Hei, har samme problem som han over.. Kommer ikke inn med mitt passord, og samme feilmelding kommer opp.. «Enheten er frakoblet. Logg på med det forrige passordet som ble brukt på denne enheten»
  Hvordan fikser jeg dette? De tipsa over ga meg ingenting..

 36. Bodil sier:

  Vi oppdaterte til 10 nå og nå virker ikke tastaturer mer. Er en laptop. Fullstendig krise. Dette går virker ikke ann. Hva gjør jeg nå? Og ha er Microsoft edge?

  • Det er vanskelig å svare på dette med så liten info. Kanskje det hjelper å oppdatere drivere http://www.dataporten.net/slik-oppdateres-drivere/

  • Per Simonsen sier:

   Ja hadde jeg vist at med Windows 10 har du fullstendig solgt deg til Microsoft så hadde jeg aldri byttet til det Bodil. Alle bildene mine og videoer bare forsvant, likeså Word programmet og alt som var lagret av brev etc. Og for å toppe dette fjernet de e-post programmet og alle kontaktene. Hjelpen har vært ikke- eksisterende og de har bare kommet med forslag som ikke fungerer.

 37. Pål-Erik sier:

  Hei! Når jeg logger meg på pcen virker ikke oppgavelinjen! Jeg får ikke trykket på den engang, men ellers alt på pcen ser ut som det funker greit! Jeg får åpnet programmer og bruke de. Men for å skru av pcen må eg trykke ctrl alt del for å skru den av.. Jeg har prøvd å skru den av og på et par ganger og.

 38. Adea sier:

  Hei, jeg har problemer med windows 10 .
  Etter at jeg installerte den på min skole pc så sto det annen bruker å jeg har prøvd alle slaks brukernavn med passord og alt annet, men det funker forsatt ikke.
  å nederst så står det logge på: UGJOEB-OC8MCT45 hva kan det bety. håper dere kan svaret meg fort!

 39. Oskar sier:

  Min windows knapp nede til venstre fungerer ikkje. heller ikkje windows key’en på keyboardet mitt, Og mitt søke ikon kan heller ikkje bli brukt. hjelp

 40. Øystein sier:

  Etter at Windows nylig oppdaterte seg, har jeg problem med at hver gang jeg skrur på maskinen kommer det en melding om at det er en ny skjermoppdatering og at jeg må starte på nytt for at dette skal virke. Hjelper ikke uannsett hvor mangen ganger jeg starer på nytt.

 41. Scott sier:

  Hei. Har en PC som skrur seg på, vifter funker. Er akkurat som å skru den på ellers, men verken skjerm eller USB komponentene funker. Noen forslag?

 42. Tone-Lise Christensen sier:

  Hei.
  Når jeg prøver å ta opp ett bilde får jeg beskjed om at «appen starter ikke». Dette har ikke vært problem før, men plutselig dukket det opp.

 43. Julie sier:

  Hei.

  Jeg lastet ned Windows 10 i fjor. Siden da har jeg ikke mulighet å få opp »knappen» til å slå av, bytt bruker, logge ut. Er det noe jeg kan gjøre for å få det tilbake?

 44. Chris M. Kalvø. sier:

  Hmmm…. Når jeg er inne på (spesielt) spill, så legger maskinen ned spillet og jeg ender opp på arbeidsflaten. Det er bare å klikke på spillikonet nede og jeg er tilbake i spillet, meeeeeen lit trasig når det skjer hele tiden og spesielt i pressa situasjoner. Når det kommer en melding / aksjon legger den også ned spillet elller det programmet jeg arbeider meg, for å vise hva som skjer på arbeidsflaten i bakrunnen.

  Mvh. chris

 45. Anonym sier:

  Dritt oppdatere Windows 10

 46. Sverre sier:

  På 2 forskjellige laptopper med Win10 så fryser windows under oppstarten. Men hvis jeg starter uten lader tilkoblet går det bra. Kobler til lader og alt fungerer. Prøvd med annen lader på begge laptopper men ingen forbedring.

 47. Kari Grøneng sier:

  Jeg har windows 10, har to eportkontoer i app, hvordan oppdaterer jeg de? nå er nyeste epost fra fredag.

 48. Jenny Adriana sier:

  Etter oppgradering til Win10 vil ikke vår stasjonære pc slå seg av. «Avslutt»-knappen går rett på re-start. Så for å slå den av må vi dra ut kontakten. Noen forslag?

 49. Isam sier:

  Etter den siste oppdatering for Windows 10 Version 1607 for x64-baserte systemer (KB3201845)som var den 10.12.16, fikk jeg ikke logge meg i min konto. Prøvde å logge av og på, men hjelper ikke.
  Windows oppdatert igjen den 15.12.16 til Version 1607 for x64-baserte systemer (KB3206632), men fortsatt har samme problem.
  Har kjørt feilsøking og fikk den feilmeldingen «oppdaget potensiell feil i Windows update-database». Hvordan fikse jeg den feilen?

 50. Sissel sier:

  Etter at jeg oppgraderte til Windows 10 har min pc bare blitt tregere og tregere, uten at jeg finner noen årsak til dette. Hyperkoblinger i Outlook har også sluttet å virke. Finner ikke noe ordentlig svar på dette, kan noen hjelpe meg?

 51. Knut Hoel sier:

  Hei. Hver gang jeg slår på min stasjonære PC og innloggingsbildet kommer opp, så virker verken mus eller tastatur. Jeg må slå av maskinen igjen ved å holde inne knappen i noen sekunder. Etter et par minutter slår jeg på igjen, og da virker alt som det skal, slik at jeg får logget inn og startet windows. Alt er så normalt, bortsett fra at jeg hver gang må justere dato/klokkeslett.

 52. Maria sier:

  Hei. Jeg installerte Windows 10 og den fungerer fint. Men oppdateringen som kom for en stund siden vil oppdatere seg om og om igjen, men kommer bare til 32 % og så blir den stående der. Dette skjer hver gang. Da holder jeg inne start-knappen og begynner alt på nytt. Da funker alt som det skal helt til neste gang PC’ vil igjennom akkurat det samme.

 53. Heidi K B sier:

  Hei. Win 10 har fungert stort sett smertefritt, men i det siste har musen hengt seg oppe, og det kommer 3 toner når den låser seg. Etter de er ferdig og «spille» kan jeg røre musen igjen. Dette er uansett hva jeg gjør på maskinen. Spill programmer, uansett. Jeg har reinnstallert Win ved å beholde filer, men det hjalp ikke. Har veldig lite lyst til og slette alt, for så å installere alt på nytt.

 54. Jeg har slette data 5ganger før ikke inn Windows 10 jeg har Windows 8 jeg laste opp Windows 10 da maskinen starter på nytt da sto på skjermen data starter ikke normalt hva skall jeg gjøre

 55. Filip Pokorny sier:

  «Ingen lydutenhet er installert» sier det til meg når jeg klikker på lyd nede i høyre hjørne. Hva skal jeg gjøre for å få lyd på pc igjen? Værsåsnill hjelp meg. Tusen takk

 56. Har kjøpt HP bærbar data, den kostet 3330 kr, og for 699 eller 698 kr skulle jeg få en problem fri hverdag, da med dette med pc, som men er avhengig av, spesielt da det nærmer seg skoletid. Selv om jeg er en voksen mann. men 4028 kroner, for å få en ny bærbar data, ja det får gå!! nå handlet jed denne hp dataen, men da kom det på 1000kr til, hvis ikke kunne jeg nørmest bruhe ingen ting, da dem stleler koder, passord og lignende. Så dem tar alt du eier og har uten dette. Det jeg hae gratis fra min bank, var bare noe tull. nermest noe rekleme, uten funksjom. så jeg har betalt dette og pluss da tabbeforsjikring noen år. har aldri skjedd noe før men vet da aldri. så ble det suport avtale i tre år. For trykker man feil, kan alt fort bli så dyrt å ordne, at søpla er den neste. sekk med venntett og beskyttelse selvsagt. Dem litt under 700kr, fot en problem fri værdag. nå har jeg vel ganget den summen 10 ganger pluss data. Det er ingenting som virker her, kan ikke se e-post, ingen ting fungerer. men tenker nå og sende denne for E-post virker på mobil, og en over 10 år gammel data. men lurer egentlig ma en vanelig menn gjør. Power Hønefoss har da tre doblet prisen nermest på en data fra HP, som nå etter flere ganger skal fungere topp. men ingen ting fungerer enda. alt jeg trykker på da, som skal vøre ferdig innstalert helt i fra fabrikken fungerer ikke. Eller er HP så helt ubrukelig, for da disse som jobber med dette å gjøre klar data, væe arbeids dag. Klarer ikke å få til mer enn toppen 10% uansett hva men prøver. det er 30 dager angrefrist, men summen av dataen som jeg da kan få tilbake på en eller annen måte. Er da noe over 30% eller hva det blir, og jeg må ha en data. da ogsså som virker. ett råd som faktisk fungerer hadde vørt helt nydelig. På Forhondt Takk Odd Stenar

 57. Hei! jeg har installert windows 10 på pcen, men av og til når jeg har hatt den av og skrur den på, går den tilbake til windows 8…. Og da vet jeg ikke hvordan jeg får den til windows 10 igjen, uten om å skru den av og på til den går tilbake av seg selv…

 58. Svenn Anders Rye sier:

  Forsøkte akkurat å oppdatere Windows 10, men under oppdatering hengte pcn seg opp og oppdatering ble ikke fullført… Nå vil ikke pcn kjøre igang Windows, med feilmelding «kan ikke fullføre installasjonen, start installasjonen på nytt for å installere windows» under oppstart. Hva gjør jeg?

 59. Kristian Liodden sier:

  Når jeg skal lage en ny mappe i dokumenter, krasjer pcen og lukker alt jeg hadde oppe. Hva gjør jeg?

 60. Sturle sier:

  Hei, skjermen på en HP 255 notebook har mistet fargene. Alt vises i svart og hvit. Noen som har en formening om hva jeg må gjøre for å få igjen fargene?

 61. Stian sier:

  Ha oppdatert til Windows 10, men litt som en skrev over her så har musa hengt seg opp en stund nå, og den har ikke kunnet beveget seg da. Irritirende. Men nå er problemet at musa ikke virker i det hele tatt utenom datamus. Moe med USB inngang som fucka eller noen som vet løsning her?

 62. Har oppdatert til Windows 10 for en tid tilbake, og det har fungert rimelig greit, men plutselig etter en ny oppgradering så feiler PCen helt – henger seg i oppstarten etter at jeg har tastet inn passordet, går i svart.
  Dette er en veldig gammel PC, som kanskje ikke fungerer godt nok med Widows 10 og jeg ønsker derfor å gå tilbake til Windows 7.
  Hva gjør jeg da (har en gammel Windows 7 OEM-plate) – må Windows 10 fjernes først (og hvordan gjøres det i så fall)?

  • Du kan prøve i gå tilbake i tid, altså før oppdateringen – les mer på http://www.dataporten.net/windows-kriseverktoy/

   Deretter kan gå tilbake til Windows 7 via Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet og Gjenoppretting

   • Problemet er at PCen ikke kommer opp etter at jeg har tastet passordet – den går i svart.
    Får derfor ikke opp startmenyen og har heller ikke DVD for Win 10 – ble installert fra nett.

    Ønsker heller å legge inn Windows 7 på nytt, men hvordan kan jeg best gjøre det?

    • OK, men du skal kunne få opp Feilsøke-modus ved å holde nede en tast mens du starter PC-en. Hvilken tast du skal holde nede er avhengig av PC-en din. Dette er gjerne F8 eller Esc. Du må nesten prøve deg frem for å finne riktig tast.

 63. Sorry, dette ble dessverre ikke så lett.
  Får fram en Boot Meny vha F2, men ser ikke ut til at jeg klarer å få maskinen til å lese DVD-platen med Win7.
  Er vel litt utenfor ditt område dette, men sitter dønn fast….

  • Etter en del googling har jeg kanskje funnet en løsning som ikke trenger en DVD-plate. Jeg har selv prøvd metoden her og den fungerer. Start opp PC-en helt til den kommer til passord-vinduet, men ikke skriv inn passordet. Klikk i stedet på menyen nederst til høyre hvor det står restart og hold samtidig nede SHIFT-tasten. Dermed tvingur du frem feilsøk-modus og her kan du gå tilbake til tid via Avanserte innstillinger og Gå tilbake til tidligere versjon.

   Egentlig bør du først bruke Systemgjenoppretting og deretter gå tilbake i tid, før du går tilbake til Windows 7, men det kan hende den andre metoden går. Du vet ikke før du prøver.

 64. Ja, det ser ut til at dette fungerer 🙂
  Mange takk for hjelpen!

 65. Jan H. Nordeide sier:

  Hei.
  Når jeg har logget inn på Windows 10 på ny dag, foretar PC*n omstart uten forvarsel etter kort tid.
  Deretter fungerer det ok.

 66. Fia sier:

  Hei jeg har slettet min Windows 10 med u hell hva kan jeg gjøre

 67. Reza sier:

  Hei, jeg vet ikke hva som har skjedd men Jeg skulle vare restarte PC da jeg tror at jeg kanskje har slettet Windows 10. Det visste jeg ikke før PC skulle lastes men den stoppet å virke å var fryst på 64%, jeg har prøvd alt+f10 slik at det kommer en blå side opp der jeg kan få gjort mye men jeg har prøvd alt og problemet er at når det kommer løsning så dukker ikke logg in boksen opp slik at jeg kan logge in å fikse det. Det dukker ikke opp noen. Jeg trenger bare å logge inn som administrator men uten en boks hvor jeg kan logge in så funker ikke noe. Det står at det finnes ingen administrator kontoer på denne PC.

 68. Per sier:

  Jeg har 2 Windows 10 installert på PC

 69. Bjørg sier:

  Etter jeg oppdaterte fra win 7 til win 10 sliter jeg med at maskinen «henger seg opp». Spesielt gjelder dette «File explorer» . Maskinen tenker og tenker og til slutt kommer det opp «Not responding». Er det noe jeg kan gjøre for å fikse dette?

  Et annet spørsmål: Er det mulig å sette maskinen i sleep modus? Tidligere kunne jeg velge dette i startmenyen. Nå er nærmeste alternativ hibernate

 70. Kim Heglund sier:

  Hei
  Mitt lille barnebarn har lekt seg med PCen slik at nå «snakker» den til meg. Sannsynligvis har han aktivert en windows hjelpefunksjon for svaksynt. Den viser også en blå ramme hvor teksten i rammen blir lest høyt av en stemme (Jon?).
  Kan noen hjelpe meg med hvordan jeg deaktiverer denne funksjonen?

 71. Bernt sier:

  Hvordan får jeg stoppet sideforskyvning i Windows 10. begynner å bli frustrert.

 72. Victor Hoeg sier:

  En minnepinne blir ikke lenger gjenkjent av W10. Den vises i det hele tatt ikke lenger i utforsker. Er det noen måte å rette innholdet på?

 73. Eddi sier:

  hei mr

  jeg har problem med min pc og det er når jeg slår på min pc den henger seg annenhver gang for og komme på Windows
  hvordan kan jeg løse det problem son at den ikke skjer flere ganger

 74. Anonym sier:

  men jeg denne problem 2 ganger med og slå av og på for og komme meg inn på pc min va skal jeg gjøre med den saken?

 75. eddi sier:

  men på pc min er det son at den kommer på Windows stopper den og så må jeg slå av og på for at jeg kan komme meg in på Windows og det skjer son vær gang Hvordan skal jeg fikse det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *