Windows 7 uten antivirus oppdateres ikke
Bruker du Windows 7 og har kanskje lagt merke til at systemet ikke oppdateres? Forklaringen kan være at du har valgt å ikke installere antivirus på PC-en din.

Les også: Hvilket antivirus er best?

Det er kommet meldinget om at dette faktisk er tilfelle, det vil si at PC-er med Windows 7 installert og som samtidig ikke har antivirus installert ikke får oppdateringer via Windows Update.

Microsoft blokkerer oppdateringer

Microsoft skal visstnok ha oppdaget manglende kompatibilitet mellom en oppdatering fra januar 2018 og enkelte antivirusprodukter. Dette skal i enkelte tilfeller føre til blåskjerm. Det finnes kun to måter å løse dette problemet på, ifølge Microsoft.

Kan fikses på to måter

Problemet kan fikses på to måter:

  • Den ene måten og den som anbefales for de fleste for å fikse dette problemet er å installere et antivirus fra Microsoft, for eksempel Microsoft Security Essentials, og det er noe vi kan anbefale dersom du fortsatt bruker Windows 7. Du finner det på microsoft.com.

  • Den andre måten er å gå inn i Windows-registeret og gjøre noen andringer der. For folk flest er dette uaktuelt, men hvis du føler at du må kan du gå til registernøkkel HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\QualityCompat, høyreklikk på denne og velg Ny, DWORD-verdi (32-biters) og gi denne navnet cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc og gi den verdien 0. Du finner detaljene på ghacks.net. Denne metoden anbefales ikke, med mindre du har erfaring med registeret i Windows og at du vet hva du driver med!

Kilder: myce.com, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *