ISO for Windows 11 er klar

Microsoft har lagt ut den første ISO-filen for Windows 11. Dette er en prøveversjon.

Les også: Alt om Windows 11

Du kan eventuelt bruke denne ISO-filen til å installere prøveversjon av Windows 11. Vi anbefaler VirtualBox for denne oppgaven

Last ned

Du finner ISO-filen på microsoft.com. Du må logge deg inn som Insider-bruker. Skroll ned til Select edition, velg en utgave (for eksempel den nest øverste Beta Channel) og bekreft valget ved å klikke på Confirm. Velg deretter språkversjon, for eksempel Norwegian og klikk på Confirm for å bekrefte valget. Nå kan du klikke på 64-bit Download for å starte nedlastingen.

ISO-filen er lastet ned, hva nå?

Du kan for eksempel bruke VirtualBox for å installere denne prøveversjonen av Windows 11. Du oppretter da en ny virtuell disk i VirtualBox og kjører ISO-filen fra denne.

Les også: Slik bruker du VirtualBox

Når installasjonen ber deg om produktnøkkel kan du bare klikke på «Jeg har ikke en produktnøkkel» og fortsette installasjonen. Deretter skal du velge en utgave av Windows 11, for eksempel Windows 11 Pro.

Vi skulle installere denne prøveversjonen, men fikk en melding om at vår PC ikke oppfyller minimumskravet for Windows 11. Dette til tross for at vi har en kraftig PC som er relativt ny og som vi vet oppfyller de fleste kravene.

Vi har faktisk installert Windows 11 på en annen virtuell maskin, på den samme PC-en, og det gikk helt fint. Forklaringen er nok at betaversjonen stiller strengere krav. Hvis ikke Microsoft demper kravene ved lansering i oktober er det ganske få PC-er som kan oppgraderes til Windows 11 ved lansering.

Hva med deg?

Klarer du å installere denne prøveversjonen eller blir du stoppet?

Kilde: windows.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *