Slik lager du installasjonsfil for Windows 11

Oppdatering nummer 23H2 er allerede tilgjengelig for Windows 11

Les også: Windows 11 23H2 er klar!

Nå kan du laste ned en ISO-fil for Windows 11 hvis du trenger å installere den på nytt.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Media Creation Tool

Du finner Media Creation Tool på microsoft.com. Du får tre alternativer:

 • Installasjonsassistent
  Bruk dette alternativet hvis du skal laste ned en ISO-fil for å oppgradere fra Windows 10 til Windows 11, eller for å installere Windows 11 på nytt. Ønsker du å oppgradere fra Windows 10 til Windows 11 er det mulig du ikke trenger dette verktøye.

  Du skal i utgangspunktet gjøre dette via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Update. Vær klar over at Microsoft har satt strengere maskinvarekrav til Windows 11, så det er ikke sikkert din PC støtter Windows 11. Dette får du en melding om via Windows Update.

 • Opprett installasjonsmedier
  Bruke dette alternativet hvis du skal laste ned en ISO-fil for å opprette en oppstartbar minnepinne eller en oppstartbar DVD.

 • Last ned ISO-avbildning
  Bruk dette alternativet hvis du skal opprette oppstartbart installasonsmedium (minnepinne eller DVD) eller hvis du skal opprette en virtuell maskin. Dette alternativet er en ISO-fil med flere utgaver som bruker produktnøkkel for å åpne opp riktig utgave.

Det er nok det første alternativet som er det mest vanlige alternative. Da kan du monte mappen med filen du laster ned for å kjøre installasonsfilen direkte på PC-en, altså uten å opprette oppstartbar minnepinne eller DVD.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *