Lover bedre personvern i Windows 10

Microsoft har lagt ut en pressemelding hvor programvaregiganten lover forbedringer i personvernet for brukere av Windows 10.

Les også: Store endringer i Windows 10

Det skal bli enklere for Windows-brukeren å velge hvilke data som sendes til Microsoft og eventuelt på hvilken måte. Utgangspunktet for Microsoft er at Windows 10 skal være et sikkert system, men det skal også være et system du kan stole på, heter det i pressemeldingen.

Du får bedre kontroll

I denne forbindelsen lanseres en nettside hvor du kan logge deg på med din Microsoft-konto og kontrollere din aktivitet. Du finner nettsiden på microsoft.com/privacy. Her skal du blant annet kunne slette surfehistorikk og eventuelt andre spor.

Videre har Microsoft gjort justeringer i installasjonsprosessen til Windows 10, og disse endringene skal gi brukeren flere valgmuligheter i forhold til personvernet. Hvis Windows 10 allerede er installert skal det etter hvert dukke opp varsler som gjør det mulig for brukeren å justere innstillingene. Det skal bli enklere for brukeren å ta en avgjørelse i forhold til personvernet.

Et bra tiltak, men er det nok?

Det gjenstår å se om disse tiltakene faktisk gjør innstillingene enklere for brukeren. Vi har tidligere skrevet en artikkel om personvernet i Windows 10 og vårt største ankepunkt er at nesten alle innstillingene i personvern-delen er aktivert som standard.

Brukeren må selv gå gjennom innstillingene punkt for punkt og foreta endringer. Det er ikke alltid like enkel for brukeren å vite hva vedkommende bør endre på. Kanskje gjør Microsoft denne prosessen enklere, kanskje ikke.

Du finner pressemeldingen på windows.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *