Store endringer i Windows Update

Microsoft har lært av sine feil og har bestemt seg for å lytte til brukerne. Selskapet har bestemt seg for å utsette lansering av den neste store oppdateringen for Windows 10.

Les også: Neste store Windows-oppdatering

Skal testes skikkelig

Den neste store oppdateringen skulle legges ut i april, men blir utsatt til mai 2019. Det dreier seg om Windows 10 med versjonsnummeret 1903. Denne gangen skal oppdateringen testes skikkelig og de skal ikke gjøre den samme feilen som ble gjort i fjor.

Microsoft har også kunngjort store endringer i prosessen ved å oppdatere Windows. Hensikten er å gjøre Windows Update mer brukervennlig. Dagens praksis er at oppdateringer for Windows blir installert automatisk når oppdateringene er tilgjengelige for den aktuelle enheten.

Blir ikke installert automatisk

Fra og med mai 2019 er det brukeren som får kontrollen tilbake. Det som skjer er at brukeren får et varsel om at en oppdatering er tilgjengelig og det er brukeren som bestemmer om oppdateringen skal installeres eller ikke.

Videre skal Microsoft innføre kontrollsystemer som skal gjøre det mulig å hindre ulykker av den typen vi fikk oppleve i oktober 2018. Disse systemene skal gjøre det mulig å oppdage eventuelle feil før en oppdatering slippes.

Les også: Oppdatering er en fiasko

Alle brukere skal ha en mulighet til å utsette installasjon av oppdateringer, dette gjelder både Windows 10 Pro og Windows 10 Home.

Windows 10 May 2019 Update

I neste uke skal en prøveversjon av Windows 10 May 2019 Update slippes, altså en Insider-versjon. Du kan selv eventuelt teste ut denne versjonen når den kommer – dette kan du gjøre via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Insider Program, Motta Insider Preview-versjoner, Kom i gang. Du bør ikke gjøre dette på en PC du jobber med til daglig, fordi dette er testversjon av Windows som gjerne er ustabil. Du bør gjøre dette på en test-PC eller en virtuell maskin.

Kilder: Microsoft, windowscentral.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.