Lyst å prøve minimalistisk Windows?

Det har gått rykter om lansering av en ny Windows-versjon, og det er mange som har snakket om Windows 10 Cloud (også kalt Cloud Shell). Nå har systemet blitt lekket ut på nettet og du kan selv eventuelt prøve det hvis du har lyst.

Les også: Hva er Windows 10 Cloud?

Ifølge ryktene skal systenet ligne på Chromebook og det skal være en slags evolusjon fra Windows RT – apper kjøres visstnok via Windows Store. Microsoft har fortsatt ikke presentert det nye systemet, men nå har det blitt lekket ut på nettet.

Last ned Windows 10 Cloud
Nettstedet windowsblogitalia.com har lagt ut bilder av systemet og en ISO-fil kan lastes ned fra twitter.com/rgadguard – klikker du på lenken i Twitter-meldingen får du opp en side med en nedlastingslenke til selve ISO-filen.

Denne nedlastingen (og nedlastingsnettsiden) skal være trygg – vi har selv lastet den ned og virussjekket den med både Microsoft Security Essentials, Malwarebytes og herdProtect, og vi fant ingen skadelige filer. ISO-filen har en størrelse på 4,2 GB. Du kan for eksempel bruke denne ISO-filen til å installere Windows i VirtualBox for å eventuelt teste ut systemet.

Windows 10 Cloud ligner på det Windows 10 ser ut i dag, men appene kjøres annerledes. Det er foreløpig usikkert eventuelt når Windows 10 Cloud blir lansert, men sannsynlig i løpet av 2017.

Minimum maskinvarekrav

Hensikten med Winows 10 Cloud er å lage en minimalistisk Windows. Dette er minimumskravene som nylig er blitt lekket på nettet.

  • Quad-core (Celeron eller bedre)-prosessor.
  • 4 GB RAM minne.
  • 32 GB lagringsplass for 32-bir Windows. 64 GB lagringsplass for 64-bit Windows.

Vises trolig frem i mai

Det er nå sannsynlig at Windows 10 Cloud blir demonstrert tirsdag 2. mai i New York.

Kilder: windowscentral.com, betanews.com, ghacks.net (1), ghacks.net (2)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *