Tips for fotoappen i Windows 10
Windows 10 har en innebygd fotoapp som er fått store forbedringer i løpet av det siste året.

Les også: Fotoapper for alle

Fotoappen har blant annet fått en vesentlig bedre søkefunksjon – den bruker kunstig intelligens til å finne og tagge bildene dine basert på innhold. Det er også blitt enkelt å importere bilder fra eksterne lagringsenheter og fra et kamera.

Windows 10 Bilder

Du kan kjøre bildeappen ved å søke på bilder via søkevinduet i Windows 10. Du vil da få opp en melding i Bilder-appen om at du kan legge til mapper med bilder, det vil si at du kan velge Importer-funksjonen for å legge til en mappe med bilder og videoer, slik at du kan søke i dem , redigere dem og lage videoer med dem. Klikk på krysset i meldingen for å fjerne meldingen.

Du kan altså starte med å klikke på Importer-menyen. Her kan for eksempel velge å importere bilder fra en mappe. Bla deg frem til Bilder-mappen, altså en mappe som har bilder, og klikke på «Legg til denne mappen i Bilder». Nå er de importerte bildene blitt søkbare i Windows 10 Bilder-appen.

Funksjoner i Bilder-appen

Du har følgende muligheter i Bilder-appen:

 • Samling
  Her finner du en oversikt over bilder som er blitt importert i Bilder-appen.

 • Album
  Du har muligheten til å lage et fotoalbum eller en video.

 • Personer
  Du kan eventuelt merke venner og familie slik at personbilder grupperes. Da blir det enklere å organisere bildene.

 • Mapper
  Her finner du en oversikt over mapper med bilder du har importert til Bilder-mappen.

 • Redigering
  Du kan redigere et bilde ved å dobbeltklikk på bildet. Du kan for eksempel velge ikonet som sier «Vær keativ med dette bildet» hvis du holder musepekeren over ikonet.

  Her kan du velge Rediger, Tegn eller «Lag en video med musikk». Velger du Rediger kan du blant annet beskjære, legge til filtre eller effekter. Du kan justere lys, farge, klarhet eller vignettering. Du kan også fjerne røde øyne. Klikk til slutt på «Lagre en kopi» for å eventuelt lagre det redigerte bildet.

 • Automatisk video med musikk
  Du bruker denne funksjonen til å redigere en video. Du får tilgang til denne funksjonen ved å klikke på Opprett-menyen i Bilder-appen.

 • Tilpass video med musikk
  Du kan bruke denne funksjonen til å redigere en video helt fra start til slutt. Du får tilgang til denne funksjonen ved å klikke på Opprett-menyen i Bilder-appen.

Kilder: Microsoft (1), Microsoft (2), ITProtoday.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *