Vi tester TV-appen TVexe

Vi driver og leter etter en nett-tjeneste eller en app som gjør det mulig å se forskjellige TV-stasjoner på PC-en.

Les også: TV på PC

TV på PC-en

Vi har tidligere oppdaget tjenesten FirstOneTV og den var ganske bra – problemet er at den er nå nedlagt. Det virker som det er vanskelig å lage en slik tjeneste, mest fordi det er vanskelig å holde styr på alle rettigheter som må på plass.

Deretter fant vi ProgDVB. Problemet med denne er at den er ustabil og utvalget av TV-stasjoner er ikke det helt store.

TVexe

Nå er det TVexe som står for tur. Vi finner TVexe på tvexe.com – vi kan klikke på Download TV for å laste ned appen, eller vi kan se på TV i nettleseren via Watch TV Now-lenken. Vi har testet begge og de er tilnærmet identiske – det er med andre ord ikke nødvendig å installere appen – tjenesten fungerer like bra direkte i nettleseren.

Vi ser på en introduksjonsvideo og den virker ganske profesjonell. Til venstre finner vi menyer med en mulighet til å bla i TV-stasjoner, velge sjanger eller vi kan søke etter en TV-stasjon.

Utvalget av TV-stasjoner er dessverre ganske lite. Det er kun én norsk stasjon og det er Visjon Norge som er en kristen TV-stasjon. Vi ser nærmere på NEWS-sjangeren og de fleste stasjonene er fra Russland og Øst-Europa.

Vi prøver å søke på CNN, men finner kun ikke-engelskspråklige utgaver av CNN. Vi prøver BBC og finner kun arabisk og persisk utgave.

I tillegg kunne grensesnittet vært bedre. Det virker i utgangspunktet ganske profesjonelt, men vinduene for menyer og søk til venstre er såpass små at de er meget lite praktiske – vi får dårlig oversikt over alternativene.

Konklusjon

TVexe er dessverre for dårlig. Utvalget av stasjoner er ganske dårlig – de fleste stasjonene er fra Russland og Øst-Europa. Dermed er det ProgDVB som fortsatt er vår favoritt.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *