Derfor bør du ta svart/hvite bilder med kameraet


Det finnes fotografer som foretrekker å ta bilder i svart/hvitt, altså ikke i etterbehandling, men som tar alle sine bilder på svart/hvitt i selve kameraet.

Les også: Svart/hvitt-gruppe på Facebook!

Fotograf Kevin Mullins har lagt ut en video hvor han forklarer hvorfor han tar alle sine bilder i monochrome-modus i kameraet.

Fargene er ikke i veien

Dette er selvfølgelig smak og behag og hva slags bilder du ønsker å ta selv.

Les også: Hvorfor svart/hvite-bilder?

Forklaringen på hvorfor det er fordel å ta svart/hvite-bilder allerede i selve kameraet er at da ser du bildene i svart/hvitt før bildene redigeres videre i etterbehandling.

Bilder på raw-format er i utgangspunktet fargebilder, men når du ser bildene i søkeren eller på LCD-skjermen på kameraet i svart/hvitt. Du ser lys og skygger på en bedre måte.

Ikke for alle

Mullins understreker at denne arbeidsmetoden ikke passer for alle. Mange ønsker den friheten å kunne velge farge i etterbehandling. Hvis du derimot har sansen for svart/hvite-bilder kan dette være gode metode. Det handler om å trene øyet til å se lys og skygger.

Ikke alle kameraer har denne muligheten, men Mullins forklarer i videoen hvordan du kan ordne monochrome-modus i et kamera som støtter dette.

Video

Fotograf Kevin Mullins forklarer hvorfor han tar alle sine bilder i selve kameraet:

Kilde: fstoppers.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *