Nå er det svært enkelt å oppdatere apper
De viktigste tiltakene mot skadelig programvare og angrep på din datamaskin er å sørge for å holde Windows og programvare/apper oppdatert.

Les også: Guide: Windows Update

Svært enkelt

Personal Software Inspector (PSI) er et gratisprogram som kan brukes til å oppdatere programmer på PC-en din.

Les også: Programvareporten

Du velger selv om dette skal skje helt automatisk eller om du ønsker at programmet skal gi deg beskjed når nye oppdateringer er klare. Programmet er tilgjengelig i norsk språkversjon.

Slik gjør du det

Dette programmet eksisterer dessverre ikke lenger – utviklerne har fjernet det

Du finner Personal Software Inspector på flexera.com – klikk på «Download Now» for å laste ned programmet. Nedlasting av programmet krever registrering, men du trenger faktisk ikke å skrive riktig e-postadresse eller navn i feltene for å laste ned, installere og bruke programmet.

Velg språkversjon, for eksempel Norwegian. Klikk videre på Ok og Neste. Godta vilkårene i lisensavtalen og klikk på Neste. Du får nå opp et vindu med følgende valg:

  • Oppdater programmene automatisk.
  • Last ned oppdateringer automatisk, men la meg velge om de skal installeres.
  • Se etter oppdateringer, men la meg velge om de skal lastes ned og installeres.

Standardvalget er det første og det er nok det valget som er mest aktuelt for folk flest. Ønsker du selv å ha mer kontroll velger du ett av de to andre valgene – det er du som bestemmer. For ordens skyld, du kan endre dette i ettertid via Innstillinger (nederst i programvinduet), Håndtering av oppdateringer

Klikk på Neste nå du har bestemt deg og klikk til slutt på Ferdig. Du får nå et spørsmål om du ønsker å starte programmet. Klikk på Ja.

Du får videre opp et programvindu med en oppfordring om å kjøre en skanning. Programmet setter uansett i gang en skanning, altså automatisk uansett om du velger å vente eller ikke.

Du får til slutt opp en liste over programmer på PC-en din som trenger en oppdatering. Du kan velge å klikke på enkeltprogrammer for å oppdatere dem, eller du kan bare vente – «alle» programmene som trenger en oppdatering blir til slutt oppdater automatisk. Det viser eg at noen få programmer blir ikke oppdatert automatisk – da kan du bare klikke på «Klikk for å oppdatere». Enklere blir det ikke.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *