Skatteetaten advarer mot falske e-poster
Hvis du får en e-postmelding fra et kjent selskap som du i utgangspunktet ikke har bedt om, vil det sannsynligvis dreie seg om et svindelforsøk, og det gjelder spesielt hvis vedkommende ber deg om sensitiv informasjon.

Svindlerne utnytter det faktum at svært mange kjenner til det aktuelle selskapet som et seriøst selskap og stoler derfor på meldingen.

Skatteetaten advarer

Skatteetaten har fått meldinger om at det er sendt ut falske e-poster om «Skatteberegning for selvangivelsen inntektsåret 2017/2027». Dette er et forsøk på svindel og identitetstyveri. Du bør slette e-posten.

Gang på gang kommer det meldinger fra brukere som får e-postmeldinger fra noen som kaller seg for «Skatteetaten». Mottakeren blir spurt om å oppgi kredittkortnummer, kontonummer eller andre personopplysninger.

I meldingen blir du bedt om å fylle ut et skjema. Hensikten er å lure til seg sensitiv dokumentasjon som kan bli brukt til identitetstyveri og svindel. Skatteetaten vil aldri be om sensitiv dokumentasjon, kredittkortinformasjon eller kontonummer via e-post. Du bør alltid henvende deg direkte til skatteetaten.no for kommunikasjon med Skatteetaten.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *