Slik slår du av Bixby i telefonen din

Samsung bruker en tjeneste på sine mobiler som i utgangspunktet skal gjøre det enklere å bruke telefonen.

Les også: Norge i verdenstoppen for mobilt nett

Nyttig eller plagsom?

I praksis er denne tjenesten pest og plage for mange. Det viser seg nemlig ikke enkelt å deaktivere den, i hvert fall ikke hvis du ikke vet hvordan det kan gjøres. Vi har googlet problemet og fant faktisk ikke løsningen på den måten. En sjelden gang var Google ikke vår venn.

For ordens skyld, hvis du har lykkes med å konfigurere Bixby slik at denne tjenesten er nyttig for deg bør du ikke lese videre. Denne artikkelen handler om hvordan du kan deaktivere tjenesten.

Hva er Bixby?

Samsung presenterer Bixby som en app som skal gi deg frihet til å fokusere på det som betyr mest. Bixby lærer hva du liker å gjøre og fungerer med dine favorittapper og -tjenester for å hjelpe deg å gjøre mer. Samsung bruker visstnok kunstig intelligens for å få dette til.

Hensikten med Bixby er altså å gjøre det enklere for deg å bruke din mobiltelefon. Den skal også gjøre det enklere å koble andre enheter til din mobiltelefon.

Problemet med Bixby er at den maser for mye. Dette er en altoppslukende tjeneste som kontrollere alt du gjør eller skal gjøre med telefonen.

Slik deaktiverer du Bixby

Hvis du googler Bixby-problemet vil du få en prosedyre via innstillinger. Her er det flere stedet du kan slå av Bixby. Blant annet via avanserte innstillinger og Bixby Routines. Her er det en bryter som slår av tjenesten. Videre kan du gå til innstillinger, låseskjerm og widgeter og bixby routines.

Problemet er bare at dette deaktiverer ikke Bixby. Du får fortsatt en melding (om videre innstillinger av Bixby) når du skal bruke telefonen.

Det eneste som virker er å deaktivere Bixby via app-innstillinger. Da går du først til innstillinger og deretter til apper. Her kan du åpne Bixby Routines og velge å blokkere varsler.

Kilde: samsung.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *