Massesøksmål mot Windows 10

Microsoft er saksøkt av tre personer i Chicago for å ha slettet viktige filer og for å ha skadet datamaskiner med automatisk oppgradering til Windows 10. De som saksøker programvaregiganten mener Microsoft ikke har informert brukerne godt nok om potensielle farer ved å oppgradere til Windows 10.

Les også: Søksmål i kø

Dette er ikke det første søksmålet mot Microsoft knyttet til Windows 10. Selskapet har tidligere tapt en rettsak og måtte betale 10 000 dollar for en PC som angivelig ble ødelagt etter oppgradering til Windows 10.

Også i Norge har Windows 10 skapt problemer. En elev fikk sin matteoppgave ødelagt på grunn av tvungen oppgradering til Windows 10. Les mer om denne saken på aftenposten.no.
Massesøksmål

Advokatene som representerer de tre personene fra Chicago har planer om å åpne for at denne saken kan bli et gruppesøksmål for alle personer i USA som har oppgradert til Windows 10, og som har opplevd tap av data eller skade på datamaskiner innen 30 dager etter installasjon. Advokatene mener det er langt flere som er blitt rammet av tap av data etter oppgradering til Windows 10.

Videre sier det i søksmålet at oppgraderingen til Windows 10 skjer gjerne uten at brukeren er til stede ved datamaskinen, og dermed har oppgraderingen skjedd uten brukerens samtykke, pluss at prosessen har slettet viktige filer.

En av personene som saksøker Microsoft skal ha opplevd at oppgradering til Windows 10 ble gjennomført uten at vedkommende var til stede ved datamaskinen og at filer ble slettet under prosessen. Vedkommende skal ha leid inn et selskap for å redde datamaskinen og de slettede filene, men denne prosessen skal kun delvis ha blitt vellykket. Vedkommende måtte til slutt kjøpe en ny datamaskin.

Microsoft er uenig

Microsoft har nå kommentert denne saken og programvaregiganten mener personene som saksøker selskapet ikke har noen sak. Selskapet sier at Windows 10 er en gratis oppgradering og at oppgraderingen ble utviklet for at brukerne skulle få et nytt system som er sikrere og mer produktivt enn tidligere Windows-versjoner. Videre sier Microsoft at brukeren har et valg om å si nei til oppgraderingen. Dersom brukerne får problemer i løpet av det første året kan de benytte Microsoft kundeservice for å få eventuell hjelp.

Kilder: theregister.co.uk, betanews.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *