RawTherapee er et avansert bildeprogram, helt gratis
RawTherapee er et bildebehandlingsprogram som er helt gratis og som er basert på åpen kildekode. Nå er programmet tilgjengelig i en ny og bedre versjon

Les også: Fotoapper for alle

Alternativ til Lightroom

Dette program kan anses som en av konkurrentene til Adobe Lightroom, ikke minst når det gjelder ytelse. RawTherapee er både gratis og raskt. Det som først og fremst mangler i RawTherapee, sammenlignet med Adobe Lightroom, er et system for å organisere bilder.

Les også: Den store Lightroom-guiden

RawTherapee 5.5

Nå er RawTherapee 5.5 klar og blant nyhetene er et nytt Shadows/Highlights-verktøy, samt et striping og banding-verktøy, pluss oppdateringer av andre funksjoner. Videre er ytelsen blitt ytterligere forbedret.

RawTherapee 5.5 har også et verktøy som kan brukes til å fjerne tåke (Haze Removal-verktøy), et nytt Soft Light-verktøy som kan brukes til å øke metning og kontrast.

Last ned

Du finner RawTherapee på rawtherapee.com (RT 5.5 for Windows dersom du har Windows). RawTherapee er i skrivende stund kun tilgjengelig for Windows 64-bit-versjon. Du må gå ned til versjon 5.0 r1 for å finne en versjon som støtter Windows 32-bit. Du kan finne ut om din Windows-utgave er 64-bit ved å høyreklikke på Start-knappen og velge System.

Kilder: rawtherapee.com, dpreview.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.