Sett sammen to bilder i ett med Photoshop

abs

Dette er en del av en større Photoshop-guide som gir deg først og fremst grunnleggende informasjon om det populære bilderedigeringsprogrammet, men kommer med en rekke tips om redigeringsteknikker.

Les også: Photoshop-guide

Vi skal nå sette sammen ett bilde av to bilder. Øverst er et bilde av vannoverflate og i neste avsnitt er et bilde av en and. Vi skal beskjære bildet av anden og plassere anden på vannoverflaten.

Det ene bildet dras oppå det andre

 1. Start med å åpne to bilder i Photoshop og meningen er at det ene bildet (vannoverflaten) skal være en bakgrunn for det andre (anden).

 2. Klikk på flytteverktøy-ikonet øverst i venstre-menyen i Photoshop.

 3. Gjør følgende (du må gjøre dette i én bevegelse, det vil si uten å slippe musepekeren før i 3. trinn):

  and

  1. Klikk og dra forgrunnsbildet. Ikke klikk på filnavnet, men på selve bildet.

  2. Dra bildet først til bakgrunns-filnavnet i Photoshop. Du vil se at bildet som vises blir endret til bakgrunnsbildet.

  3. Dra bildet ned til selve bildet og du kan nå slippe taket av musepekeren!

Vær oppmerksom på at filnavnet til filene står like over selve bildet i Photoshop, altså under menylinjen. Du skal med andre ord først klikke på forgrunnsbildet, dra dette bildet til linjen i Photoshop som viser filnavnene til bildene, og deretter dra bildet ned igjen over selve bildet og først da skal du slippe taket på bildet. Da ser du at det ene bildet er plassert over det andre bildet.

Hvis du får varsler på skjermen om at bildene er av ulik størrelse og fargeformat, bare klikk på OK for å fortsette, fordi slike forskjeller spiller ingen rolle for det endelige resultatet.

Fri transformering

Det neste du gjør er å velge Rediger og Fri transformering fra menyen i Photoshop. Nå kan du justere kantene på forgrunnsbildet slik at størrelsen blir slik du ønsker å ha den. Hvis du er så uheldig at du ikke ser kantene på bildet, kan du trykke på hurtigtasten CTRL+0 slik at kantene på forgrunnsbildet blir synlige. Du kan i tillegg holde nede Shift-tasten for å redusere størrelsen på bildet. Til slutt kan du klikke på ikonet som heter Utfør transformeringen eller trykk på Enter-tasten for å bekrefte handlingen.

Beskjæring

Nå er bildene på riktig plass, men det som gjenstår er å beskjære forgrunnsbildet på en slik måte at det plasseres naturlig mot bakgrunnen. Klikk på Hurtgvalgverktøy-ikonet på venstre-menyen i Photoshop. Her kan du justere størrelsen på kosten hvis det er behov for dette. Deretter er det bare å klikke og dra rundt objektet på bildet slik at objektet merkes. I vårt tilfelle er det anden som skal merkes.

Hvis du føler at du har gjort feil i merkingen, kan du alltid angre ved å gå tilbake i historikken ved å klikke på det siste som skjedde der, det er sannsynligvis fri transformering.

Du kan utvide merkingen rundt objektet ved å dra det utover med musepekeren. Skal du korrigere, det vil si har du dratt merkingen for langt, kan du trykke på Alt-tasten og dra merkingen nærmere objektet. Bruk hurtigtasten CTRL+ (CTRL+pluss) for zoome inn på bildet slik at du kan lettere korrigere merkingen. Bruk hurtigtasten CTRL- (CTRL+minus) for å zoome ut.

abs_and

Nå kan du klikke på knappen Velg og masker… Her får du forskjellige alternativer, men det mest naturlige er å velge å vise bildet «På lag». Da får du bakgrunnsbildet du har valgt og du får det beskjærte bildet i forgrunn.

Velg Utdata til «Nytt lag». Klikk på OK for å bekrefte. Hvis du klikker nå på Flytteverktøy-ikonet i venstre-menyen i Photoshop kan du flytte forgrunnsobjektet ditt du ønsker.

Lagring

Ikke glem å velge Fil og Lagre som for å lagre resultatet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *