Du får ikke PC-en som er «lovet»

Pleier du å se på batterilevetiden som en viktig faktor når du skal kjøpe en ny PC? Tallene du ser fra PC-produsenten stemmer ikke alltid. En britisk forbrukerorganisasjon har gjennomført en test av bærbare PC-er og funnet ut at de fleste PC-produsenter oppgir alt for høye tall for batterilevetiden til PC-ene de produserer, med ett hederlig unntak.
Les også: Slik får du bedre batterilevetid

Det er den britiske forbrukerorganisasjonen Which? som har testet totalt 67 bærbare datamaskiner, og i verste fall er den reelle batterilevetiden kun halvparten av det produsenten lover.

Inkludert i denne testen var PC-er fra blant annet Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Toshiba, pluss Apple. Det eneste unntaket fra å overdrive batterilevetiden var MacBook Pro fra Apple. Du får faktisk bedre batteri enn det Apple lover.

Hver enkelt bærbar PC ble testet minimum tre ganger for å bestemme den reelle batterilevetiden. En rekke vanlige aktiviteter ble gjennomført på PC-ene som surfing på nettet og visning av film helt til batteriet var tomt.

Dell har kommentert denne testen og sier i en uttalelse at det er vanskelig å oppgi et bestemt tall for batterilevetiden som samsvarer med ulike brukermønstre, fordi PC-ene blir brukt på ulike måter.

Resultater av testen

Dette er tallene fra testen:

 • Lenovo Yoga 510
  Lovet batterilevetid: 5 timer.
  Resultat av testen: 2 timer og 7 minutter.

 • Apple MacBook Pro 13
  Lovet batterilevetid: 10 timer.
  Resultat av testen: 12 timer.

 • HP Pavilion 14-al115n
  Lovet batterilevetid: 9 timer.
  Resultat av testen: 4 timer og 25 minutter.

 • Dell Inspiron 15 5000
  Lovet batterilevetid: 7 timer.
  Resultat av testen: 3 timer og 58 minutter.

 • Acer E15
  Lovet batterilevetid: 6 timer.
  Resultat av testen: 2 timer og 56 minutter.

Fortsatt aktuelt

Vi presiserer at denne testen er ikke ny – den ble gjennomført for et halvt år siden. Testen er likevel aktuell i den forstand at du bør ikke bruke batteriets levetid alene som en faktor når du skal kjøpe en ny PC. Sannsynligheten er stor for at tallene fra produsenten ikke stemmer.

Kilder: which.co.uk, betanews.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *