Her kan du oversette gratis

Trenger du et verktøy for gratis oversettelse? Google Translate kjenner mange til, men det finnes flere og det finnes tjenester som støtter flere språk enn Google. Vi har oversikten.

Les også: Gratis språkverktøy

Google Translate

Google Translate er kanskje den mest kjente og mest populære oversetteren på nettet. Du kan legge inn både enkeltord, setninger og flere avsnitt med tekst. Du kan også kopiere og lime inn en nettadresse, velge et språk å oversette til og klikke på Oversett-knappen. Hele nettsiden, inkludert undersider, blir da oversatt til det språket du har valgt. Google Translate støtter 99 språk.

Microsoft Oversetter

Microsoft Oversetter (tidligere Bing Translate) er en tjeneste som virker på lignende måte som Google Translate. Du skriver inn ett eller flere ord eller en nettadresse og tjenester oversetter til et valgt språk. Microsoft Translate støtter 69 språk.

DeepL Translator

DeepL Tranlator fungerer på lignende måte som Google Translator og Microsoft Translator, men den støtter foreløpig kun følgende 9 språk: engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, nederlandsk, polsk, portugesisk og russisk. Det skal være meningen å legge inn flere språk etter hvert.

Hvorfor bruker DeepL Translator hvis vi allerede har Google Translate? Vel, det viser seg at Deepl Translator i mange tilfeller oversetter bedre enn Google, så den kan være et alternativ.

DeepL Translator er forresten laget av samme selskapet som står bak tjenesten linguee.com.

Linguee

Linguee er en tjeneste som tilbyr oversettelser mellom 25 språk, inkludert engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, nederlandsk, polsk, portugesisk, russisk, japansk, kinesisk, svensk, dansk, finsk, gresk og tsjekkisk, men foreløpig ikke norsk.

Cambridge Dictionary

Cambridge Dictionary oversetter mellom blant annet katalansk, kinesisk, engelsk, fransk, tysk, indonesisk, italiensk, japansk, koreansk, malayisk, polsk, portugesisk, russisk, spansk, thai, tyrkisk og vietnamesisk, pluss norsk.

Translate.com

Translate.com er en alternativ oversett-tjeneste som støtter 53 språk, inkludert norsk. Tjenesten er i utgangspunktet gratis, men selskapet bak tilbyr flere kommersielle produkter.

Obs! Tjenesten Translate.com bør ikke brukes til å oversette potensielt sensitive dokumenter. Det viser seg at denne tjenesten brukes av ganske mange bedrifter internasjonalt og den brukes til å oversette det meste, også dokumenter som innholder svært sensitiv informasjon. Problemet er at all informasjon som du skal oversette med Translate.com blir lagret og den er tilgjengelig på nettet via Google-søk. Les mer på NRK.no (artikkelen er fra 2017).

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.