Oppdater Java nå!

java3

Hvis du bruker Java, for eksempel i forbindelse med bruk av nettbank, bør du oppdatere Java nå. Oracle har lagt ut nye oppdatering for sikkerhetshull i Java.

Java har lenge vært plaget av alvorlige sikkerhetshull, og skadelige koder har også vært tilgjengelige på nettet, slik at kriminelle har kunnet utnytte hullene. Det har altså skjedd gang på gang – les mer.

Nå igjen har selskapet Oracle, utvikleren av Java, lagt ut sikkerhetsoppdateinger. Denne gangen legges ut oppdateringen Java 7 Update 67.

Slik kan Java oppdateres

Oppdateringen er tilgjengelig på java.com, men Windows-brukere kan laste ned oppdateringen via Kontrollpanel, Programmer, Java. Trykk på Update-fanen, og Update Now-knappen. Dermed er de sikre på å få den riktige utgaven av Java.

Dersom du har Windows 8, finner du Kontrollpanel ved å få oversikt over alle apper (bruk hurtigtasten Windows+Q), da er Kontrollpanel ett av valgene.

Husk å fjerne Ask-haken
Dersom du får et valg om å installere Ask-verktøylinje for nettleseren din, og gjøre Ask til din standard søkemotor, må du være oppmerksom på dette. Du må huske på å fjerne haken ved dette valget for å forhindre installasjon av verktøylinjen.

Nettbank uten Java eller NoScript

Ønsker du å slippe å bruke Java i nettbanken, er dette mulig – les mer i vår guide. Hvis du bruker nettleseren Firefox, finnes en ekstra sikkerhet, nemlig med utvidelsen NoScript – les mer. Det planlegges forresten en ny løsning for BankID uten bruk av Java, en slik løsning skal etter planen være klar i løpet av året – les mer.

Kilder: Oracle.com, neowin.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *