Denne funksjonen gir deg «mer» lagringsplass


Windows 10 har en funksjon som mange sikkert ikke er klar over – den kalles for «Files On-Demand» eller «Filer ved behov» som funksjonen heter på norsk, men de fleste må aktivere funksjonen.

Les også: Windows 10 triksene

Noen er så heldige at de får denne funksjonen aktivert automatisk, mens andre må aktivere manuelt eller eventuelt laste ned og installere OneDrive-appen på nytt.

Hva er egentlig «Filer ved behov»?

Dette er en beholder som viser snarveier til alle filene du har plasser i din OneDrive-konto. Dette vises i filutforsker i Windows 10. Denne funksjonen gjør at du får tilgang til alle filene dine i nettskyen uten at du trenger å laste ned filene og dermed bruke opp lagringsplass.

Slik aktiverer du funksjonen

Kjør OneDrive-appen og logg deg på din OneDrive-konto. Høyreklikk på OneDrive-ikonet på oppgavelinjen nederst i Windows og velg Innstillinger fra menyen.

Du vil da få opp et nytt vindu med Innstillinger. Det kan hende at du får opp introduksjon til Filer etter forespørsel-funksjonen – da er du en av de heldige, fordi da er det bare å aktivere tjenesten. Hvis ikke du får opp introduksjons-vinduet, må du klikke på Innstillinger-fanen. Her skal du se «Filer ved behov» og du kan sette en hake ved «Spar plass og last ned filer når du bruker dem». Klikk på OK for å bekrefte valget.

Hvis ikke du ser valget om å aktivere tjenesten kan du prøve å laste ned og installere ny versjon av OneDrive via Store-appen i Windows 10 eller du kan laste ned appen fra onedrive.live.com. Hvis du fortsatt ikke ser den nye funksjonen kan du prøve å starte datamaskinen på nytt.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *