Blokkér Windows 10-oppgradering med ett klikk!

never10

Ganske mange brukere har dessverre opplevd at Windows 7 eller Windows 8.1 blir oppgradert til Windows 10 uten at de ønsker dette. Derfor er det ganske naturlig at det dukker opp et program som Never 10. Dette er et program som gjør det enkelt å blokkere oppgradering til Windows 10 – det er bare å klikke på en knapp.

Les også: Slik blokkerer du Windows 10-oppgradering

Manuell blokkering

Før vi går videre kan vi si at det finnes andre måter å blokkere oppgradering uten å gjøre endringer i registeret i Windows, for eksempel å avinstallere og blokkere enkelte oppdateringer via Windows Update. Fordelen med manuell blokkering er at du har full kontroll over det du driver med og det innebærer mindre risiko. Ulempen er at det er mer jobb for deg. Les mer om dette i vår guide.

Never 10 gjør dette mye enklere

Fordelen med et program som Never 10 er at det gjør prosessen enklere. Du trenger ikke å lete etter de aktuelle oppdateringene for så å avinstallere og blokkere disse.

For ordens skyld, Never 10 er ikke det første programmet som er laget for å blokkere oppgradeering til Windows 10. Dette gjør også programmer som GWX Stopper og I don’t want Windows 10.

Slik virker Never 10

Dette programmet gjør endringer i registeret i Windows. Du bruker det på eget ansvar! Du bør uansett opprette gjenopprettingspunkt og ta sikkerhetskopi av viktige filer før du setter i gang.

Du finner Never 10 på grc.com.

Når du kjører Never 10 får du ett vindu med én av følgende meldinger. Poenget er at du skal klikke på den knappen som passer i ditt tilfelle (det er det øverste alternativet som blokkerer oppgradering):

  • Windows 10 OS Upgrade is ENABLED for this system
    Programmet finner ut at oppgradering er aktivert. Bruk «Disable Win10 Upgrade»-knappen for å blokkere oppgradering til Windows 10.

  • Latest Windows Update is not installed in this system
    Du får dette vinduet dersom programmet finner ut at Windows ikke er oppdatert. Du skal da klikke på «Install Update»-knappen og dermed oppdateres Windows. Når dette er ferdig starter du Never 10-programmet på nytt.

  • Windows 10 OS Upgrade is DISABLED on this system
    Programmet finner ut at oppgradering allerede er blokkert. Du trenger da ikke å gjøre noe fordi du er i mål. Skulle du ombestemme deg, altså at du likevel skal oppgradere, kan du du bruke angreknappen «Enable Win10 Upgrade».

Du kan altså bruke knappen «Disable Win10 Upgrade» til å blokkere oppgradering. Enklere blir det ikke. Never 10 er med andre et program som gjør blokkeringen enklere.

Kilder: Grc.com, Ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *