I dag er det 50 år siden månelandingen

I dag er det 50 år siden månelandingen. Dagen markeres av mange, inkludert NASA, BBC og det er også lagd flere dokumentater om begivenheten.

Les også: «One small step for man…»
Les også: Bildet som endret verden

Apollo 11

Det er lagt ut en nettside hvor du kan følge den virkelige hendelsen. Nettsiden er laget av Ben Feist som er en programmerer og en historiker hos NASA. Her kan du følge hendelsen slik den skjedde for femti år siden. Les mer i vår artikkel.

NASA

Begivenheten markeres selfølgelig av NASA. Du finner videoer, lydopptak og bilder på nasa.gov. NASA tilbyr også bilder, videoer og podkaster.

BBC

BBC har lagt ut podkaster som forteller om begivenheten og du får også høre reelle lydopptak fra månelandingen.Du finner podkastene på bbc.co.uk.

NRK

NRK sendte direkte fra denne begivenheten, men det er nesten ikke til å tro at NRK har prestert å slette sendingen. På 60-tallet var opptaksbånd såpass dyre at det var vanlig å spille over tidligere sendinger. Dette skjedde altså, utrolig nok, med månelandingen. Les mer på dagbladet.no.

Filmer og dokumentar

Dette er noen av filmene og dokumentarene som har månelandingen som tema:

Det kan nevnes at NRK sender nå den amerikanske dokumentaren Chasing the Moon – på norsk heter den Draumen om månen – du kan se den på tv.nrk.no. Denne dokumentaren er 6 timer lang og den er delt i 6 episoder på NRK.

CBS

Det var TV-stasjonen CBS som sto for den legendariske TV-sendingen fra månelandingen. Dette er sendingen på YouTube:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.