Lynet Internett blir angrepet

Lynet Internett er ikke en av det største internett-leverandørene i Norge, men nå sliter de med svindelforsøk.

Troverdig svindelforsøk

Forsøket er ganske troverdig. Brukerne får to sprettoppvinduer, ett lite vindu og ett stort vindu. I det store vinduet står det blant annet følgende:

Kjære Lynet Internett Kunde, Vi feirer jubileum!
Du har blitt utnevnt som vinner av en gratis premie fra oss!

Meningen er at brukeren skal svare på en undersøkelse og som en takk for dette skal vedkommende bli med i trekningen av noen premier. Dette ser ganske ekte ut, men sprettoppvinduer bør kanskje føre til at det ringer bjeller?

Problemet er bare at det ikke er Lynet Internett som står bak dette. Vi har vært i kontakt med Lynet Internett og de bekrefter at de ikke står bak dette.

Hva er Lynet Internett?

Lynet Internett er en internett-leverandør med raske linjer til relativ rimelig pris. Selskapet ble kjøpt opp av Broadnet i 2016 – les mer på digi.no. Broadnet har byttet navn til GlobalConnect.

Uønsket kampanje

Vinduene spretter opp automatisk mens brukeren surfer på nettet. Dette varierer i intensitet, men i denne uken har det eskalert med mange vinduet i løpet av kort tid. Svindleren bruker en annen nettadresse enn lynet.no. Det kunne vært aktuelt å blokkere nettadressen, men problemet er at svindleren bruke forskjellige adresser i hvert svindelforsøk.

Servicen kunne vært bedre

Vi har vært i kontakt med Lynet Internett, men her er det er ingen informasjon å få – det er merkelig stille. De forteller ingenting om dette på sine nettsider. Selskapet skryter av raskt internett til lave priser og det stemmer når det går bra, men de er ikke like raske og effektive når problemene dukker opp.

Troverdigheten står på spill

Vi legger også merke til at Lynet Internett feilinformerer potensielle kunder på sine nettsider. På nettsiden lynet.no finner du en oversikt hvor selskapet sammenligner seg selv med andre leverandører. Her er det priser som ikke stemmer med virkeligheten. Her står det for eksempel at Get tilbyr 500 Mbps for 1049 NOK, mens Lynet tilbyr 500 Mbps for 899 NOK. I realiteten er prisene 769 NOK fra Get og 1499 NOK fra Lynet.

Bruker du Lynet Internett?

Har du opplevd noe lignende? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.