Kjøpe kamera? Her får du tips!

Kameraer finnes i veldig mange forskjellige former og de dekker ulike behov. Hvilket kamera passer best for deg?

Les også: Kamera-bonanza!

På denne siden finner du gode råd og tips, pluss en del lenker til kjøpeguider som anbefaler et kamera for ulike behov.

Hvilket kamera bør du kjøpe?

I dag er kamerautvalget såpass enormt at det er vanskelig å velge. Her er noen tips:

Hva skal du bruke kameraet til?
Det «beste» kameraet på markedet er ikke nødvendigvis det beste kameraet for deg. Det er lett å gå i den fellen å høre på tips fra kamerater, salgspersoner og ikke minst reklame. Saken er at du tar ikke bedre bilder bare fordi du har et proffkamera.

Les også: Årets beste kameaer (EISA Awards)

Det dyreste kameraet er ikke nødvendigvis det beste. Hva hjelper det at et kamera har masse fancy innstillinger, hvis du ikke vet hvordan du bruker dem?

Les også: Årets kameraer (TIPA Awards)

Vær oppmerksom på å ikke bli «lurt» av salg. Selvfølgelig kan du gjøre gode kjøp på salg, men ikke hvis kameraet ikke passer ditt behov.

Les også: YouTube-kanal for kamera-nerder

camera44

Sjekk på internett
Bruk nettet til å finne hva slags kamera som anbefales for ditt behov og nivå. Du bør likevel være forsiktig med å ta alle rådene like alvorlig. Det er de generelle rådene som kanskje er viktigere enn de spesifikke rådene.

Speilrefleks eller speilløst kamera?
Speilløse kameraer er det mange som mange foretrekker. Fordelene med speilløse kameraer går først og fremst på at de er mindre, lettere og raskere enn speilreflekskameraer.

Les også: Test av speilløse kameraer

Det er fortsatt flere ulemper med speilløse kameraer sammenlignet med speilreflekskameraer, dette er noen: speilløse kameraer har ikke like lang historie og tradisjon bak seg og dette innebære blant annet mindre utvalg av objektiver og du får generelt mer for pengene ved å kjøpe rimelig speilrefleks enn rimelig speilløst kamera.

Trenden de senere årene har vært i retning av at det lages flere speilløse kameraer på bekostning av speilrefleksen. De store kameraprodusentene har rett og slett sluttet å lage speilrefleks. Les mer i vår artikkel.

Det handler ikke bare om et kamera
Vær klar over at fotografi handler ikke bare om et kamera, men du trenger også en del tilleggsutstyr som for eksempel minnekort, batteri, solblender, og ikke minst et objektiv. Slike ting bør du ta med i budsjettet når du har tenkt å investere i et kamera.

Det beste kameraet er kanskje det du har akkurat nå
Har du en smarttelefon har du også et godt kamera og kan godt være det beste kameraet du trenger. Det er du selv som avgjør.

Les også: Slik blir du bedre fotograf

Hvor kan du kjøpe kamera og utstyr?

Dette er en liste over en del av de mest populære fotobutikkene. De fleste av butikkene som selger elekronikk selger også kameraer:

Du finner beste pris på prisguiden.no og prisjakt.no.

Tester og kjøpeguider

Her finner du lenker som gir deg tips om kamerakjøp for fotointeresserte.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *