Kalendere og planleggere

Trenger du verktøy for å planlegge hverdagen? På denne siden finner du planleggere, kalendere og gjøremålslister, som kan brukes til å gjøre året mer produktivt.

Les også: Bruk tiden mer effektivt!

Det finnes både programvarebaserte og nettbaserte kalendere og planleggere. Du finner også verktøy som kan brukes til å synkronere data mellom kalendere.

Windows 10 app

Du kan starte kalender-appen i Windows 10 ved å skrive kalender i søkevinduet i Windows og trykke på Enter-tasten. Her kan du enten velge Legg til konto (dersom du ønsker å holde deg oppdatert på tvers av enheter) eller du kan bare klikke på Gå til kalender uten å logge deg på.

Google Kalender

Google Kalender er en nettbasert kalender som du får tilgang til dersom du har en Google-konto (hvis du for eksempel har Gmail-konto).

For å ta i bruk den nettbaserte kalenderen Google Kalender, må du altså først registere en Google-konto, dersom du ikke allerede har en slik konto. Logg deg på Google-kontoen, og velg kalenderen fra en meny øverst på skjermen, eller ved å besøke google.com/calendar.

Google Kalender byr blant annet på følgende muligheter:

 • Deling av kalendere – les mer.
 • Opprette invitasjoner, og sende disse til venner og kjente – les mer.
 • Aktiver påminnelser og varsler – les mer.
 • Eksportere eller importere kalendere fra andre programmer eller tjenester – les mer.

Les mer om Google Kalender på support.google.com og på denne siden. På denne siden finner du en oversikt over hurtigtaster.

Outlook Kalender

Outlook.com Kalender er Microsoft sin nettbaserte kalender, den er en del av en gratispakke som også inkludere Outlook-e-postkonto. Du logger deg på med en Microsoft-konto. Den kan brukes til å organiser tiden din med gjøremålslister, påminnelser, fargekoding og dag-, uke- eller månedsvisninger.

Rainlendar

rainlander

Rainlendar er et program som kan brukes til å legge ut en kalender på skrivebordet i Windows, eventuelt sammen med gjøremålsliste og andre ting.

Dette programmet er perfekt for deg som ønsker å ha en kalender lett synlig og tilgjengelig.

Programmet har et norsk grensesnitt når du har installert det, men du kan på en enkel måte endre språkversjon – høyreklikk på selve kalenderen på skrivebordet og velg «Innstillinger, Generelt, Språk».

Du finner Rainlendar på rainlendar.net – nedlastingssiden er her. Programmet finnes i gratisversjonen Rainlander Lite og betalversjonen Rainlander Pro.

Interactive Calendar

Interactive Calendar er en kalender som er integrert i Windows-bakgrunnen, og som dermed er lett tilgjengelig uten å måtte kjøre opp et ekstra program. Kalenderen leveres med planlegger, oppgavebehandler og andre verktøy, og utseendet kan i stor grad skreddersys etter brukerens ønske og behov. Du finner Interactive Calendar på csoftlab.com.

Filformater og spesifikasjoner

Dette er filformater og spesifikasjoner som brukes i kalendere, gjerne for deling/synkronisering av kalenderinformasjon.

 • iCalendar iCalendar er et filformat som støttes av de fleste e-postprogrammer og tjenester, og som gjør det mulig å dele (med utvidelsen .ics) kalenderdata (avtaler, gjøremål med mer) med andre kalenderbrukere. På wikipedia.org finner du en liste over applikasjoner som støtter iCalendar-formatet.
 • SyncML
  Synchronization Markup Language (SyncML) er en plattformuavhengig standard for informasjonssynkronisering. Standarden refereres nå til som Open Mobile Alliance Data Synchronization and Device Management.   SyncML bruker språket XML for å spesifisere de meddelelsene som synkroniseres mellom enheter som for eksempel mobiltelefoner, og programmer som Microsoft Outlook. Hensikten med SyncML er å være en åpen standard for eksisterende løsninger for synkronisering av data mellom mobile enheter, løsninger som er leverandørspesifikke.

Planleggere og gjøremålslister

tasklist

Her finner du diverse andre verktøy som kan brukes til å gjøre dagene mer effektive.

 • EssentialPIM er en elektronisk planlegger som kan brukes til å holde orden på avtaler, oppgaver, notater, gjøremål, kontakter, passord og e-post. Programmet finnes både i gratis- og Pro-utgave. Se en oversikt på essentialpim.com.
 • Tomighty er en app som tar utgangspunktet i den såkalte Pomodoro-teknikken. Det er en teknikk som kan brukes for oppgaver sem krever konsentrasjon i en forholdsvis lang periode.
 • Taskcoach er et enkelt program, som er basert på åpen kildekode, og som kan brukes til å holde orden på oppgaver og gjøremål. Støtter både Windows, Mac og Linux.
 • Task List Guru et program for Windows som gjør det mulig å holde orden på gjøremål og notater.
 • iQ-Notes gjør det mulig å legge ut midlertidige notater (virtuelt «Post-It») på skrivebordet i Windows. Notatene kan synkroniseres mellom datamaskiner.
 • Google Keep er et nettbasert notatverktøy som er enkelt å bruke. Du kan bruke dette verktøyet til å lagre blant annet notater og bilder. Notatene kan synkroniseres mellom flere enheter.
 • Any.do er en app og Chrome-utvidelse, som kan brukes til å opprette gjøremålslister, som kan synkroniseres mellom flere enheter.
 • Wunderlist er en gjøremålsliste som støtter flere plattform, en app for iOS og Android, og et program for Windows OS X og Linux.
 • Microsoft To Do er en gjøremålsliste fra Microsoft.
 • Todoist et gjøremålsverktøy som både er nettbasert, og som finnes som app for iOS og Android, og et program for Windows og OS X. Det er tilgjengelig som utvidelse for Firefox og Chrome.
 • Microsoft OneNote er et program som kan brukes til å organisere notater.

Les også: Slik lykkes du med Evernote

Diverse kalendere

Dette er en samling av nyttige kalendere på nett:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *