Slik oppretter du eget trådløse aksesspunkt

hostednetworkstarter

HostedNetworkStarter er et enkelt verktøy for Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10 som gjør at du kan opprette trådløst aksesspunkt med din PC eller rettere sagt WiFi-nettverkskortet i PC-en.

Les også: Apper som gjør PC-hverdagen din enklere

Verktøyet er laget av samme utvikler som har laget såkalte NirSoft-apper – en samling av over 180 nyttige apper for Windows-brukere. Du finner oversikten i vår NirSoft-guide.

Dette lille programmet benytter seg av den innebygde trådløse funksjonen (Wireless Hosted Network) i Windows og det gjør at alle enheter med WiFi-støtte kan bruke aksesspunktet for å få tilgang til internett.
Last ned – krever ikke installasjon

Du finner HostedNetworkStarter på nirsoft.net. Programmet krever ikke installasjon – du bare pakker opp filene og kjører programfilen HostedNetworkStarter.exe. Du får da opp et «Hosted Network Options»-vindu hvor du kan konfigurere ditt trådløse aksesspunkt.

Du spesifiserer Network Name (SSID), Network Key som andre enheter bruker til å koble seg på nettverket, og velger en internettforbindelse du ønsker å dele. Til slutt kan du klikke på Start-knappen for å opprette aksesspunktet for andre enheter.

Når nettverket er i gang får du opp hovedvinduet til HostedNetworkStarter som viser statistikk for aksesspunktet og en liste over enheter som er koblet til aksesspunktet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *