Ta automatisk backup av bildene dine!

Google Foto-appen er et program som brukes til å styre sikkerhetskopiering av alle bilder fra din datamaskin og eventuelle andre enheter til Google Bilder-tjenesten.
Les også: Google Bilder = nettlagring + redigering

Denne appen brukes ikke til å redigere bilder, det finnes en egen nettbasert tjeneste for redigering av bilder. Den finner du i vår Google Bilder-guide.

Slik fungerer Google Foto-appen

Du kan laste ned Google Foto-appen for følgende systemer:

Denne appen brukes altså til å konfigurere automatisk backup av dine bilder til tjenesten photos.google.com. Den kan altså ikke brukes til å redigere bilder.

google_photos10

Last ned og installer
Last ned programmet, godta lisensavtalen og du får opp et vindu med meldingen «Utfør en automatisk sikkerhetskopiering av bilder og videoer fra datamaskinen din, inkludert harddisk og minnekort.»

Dette kan oppleves som litt kryptisk melding, men det er bare informasjon til brukerne.

Det dreier seg om at programmet kopierer bilder og videoer fra din datamaskin til den nettbaserte tjenesten Google Bilder.

Du kan bare klikke på Fortsett for å gå videre med installasjonen.

 

google_photos20

Logg inn
Neste programvindu er innloggingsvinduet til Google Foto. Du logger deg inn med din Google-konto.

Hvis du opplever at innloggingsvinduet låser seg (hvis du får et vindu uten innhold) kan du bare lukke vinduet (klikk på krysset øverst til høyre) og klikke på Fortsett en gang til. Da skal programmet fungere som normalt igjen.

Skriv inn e-postadressen din (for Google-kontoen din) og klikk på Neste-knappen. Skriv inn Google-passordet ditt og klikk på Neste.

Hvis ikke du har Google-konto kan du klikke på Opprett konto-lenken for å registrere deg og opprette Google-konto. Velg en konto du ønsker å bruke, dersom du får opp flere alternativer.

google_photos30

Konfigurer
På neste programvindu skal du velge kilde for sikkerhetskopiering. Google Foto sikkerhetskopierer bilder og videoer automatisk fra valgte kilder til Foto-biblioteket ditt. Her kan du få opp alternativer som kameraer, lagringskort, Mine bilder og skrivebord. Du kan merke det du ønsker, eventuelt fjerne det du ønsker. Du kan også legge til ekstra alternativer via Legg til en mappe-lenken.

Her får du også muligheten til å velge bildestørrelse. Standardvalget heter Høy kvalitet, men dette valget komprimerer bildene dine og du får ubegrenset lagringsplass for bildene dine. Det andre valget heter Original og dette betyr bildene dine i full oppløsning. Du kan lagre så mange bilder som lagringsplassen tillater på Google Bilder.

For ordens skyld, du får også mulighet til å kopiere raw-filer. Du finner mer informasjon om dette på google.com (under «What kinds of files can I back up?»). Denne muligheten (backup av raw-filer) dukker ikke opp i Innstillinger før senere.

Vær oppmerksom på at bilder som over en viss kvalitet (15 megapiksler) blir komprimert, det vil si de får automatisk redusert størrelse.

Klikk til slutt på Start sikkerhetskopiering for å avslutte prosessen ved å konfigurere Google Foto-appen.

Du kan alltid få tilgang til Google Foto-appen ved å klikke på ikonet nederst til høyre (system tray) i Windows. Her kan du blant annet konfigurere programmet (velge hvilke bilder som sikkerhetskopieres), se opplastede bilder og gå til Google Bilder (den nettbaserte bildetjenesten).

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.