Sjekk den «nye» Google Earth

Google har lansert en ny versjon av den populære tjenesten Google Earth, men har gjort store endringer, både når et gjelder funksjoner og hvor tjenesten kan brukes. Nå kan du kjøre appen direkte i nettleseren, men kun hvis du bruker Google Chrome.

Les også: Kart på nett
Google har altså bestemt at Google Earth ikke lenger skal tilbys som en selvstendig og uavhengig app, men at den kun skal støtte sin egen nettleser Chrome.

Den nye Google Earth

Du finner den nye Google Earth på google.com/intl/no/earth (krever nettleseren Google Chrome. Du trenger altså ikke å laste ned Google Earth, men den fungere direkte i nettleseren Chrome.

Google sier i en pressemelding at et har tatt to år å utvikle en nye versjonen, og søkegiganten velger å lage en annerledes Google Earth. Dette innebærer blant annet en interaktiv reise til følgende steder (husk at du må ha nyeste Chrome-versjonen):

  • Natural Treasures er en reise til seks unike steder på jorden: øyer, fjell, jungelområder, ørken, sletter og byer, i regi av BBC Earth.

  • Gombe National Park er en nasjonalpark i Tanzania. Her kan du høre om forskningen til Jane Goodall om sjimpanser, som hun observerte i flere år.

  • Girl Muppets Around the World er en reise med Sesame Workshop til Afghanistan, India, Mexico og andre land – dette er en reise som er tilrettelagt for barn.

  • Grand Canyon gir deg en mulighet til å undersøke Grand Canyon i 3D.

Google Earth Pro er fortsatt selvstendig og gratis

Du kan fortsatt laste ned og bruke Google Earth-appen, men da dreier det seg om den gamle versjonen av Google Earth Pro som du finner på google.com. Les mer om den selvstendige versjonen (som ikke krever Chrome-nettleseren) av Google Earth i vår guide.

Video

På denne måten velger Google å presentere den nye Google Earth:

Kilde: Google

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.