Gjenopprett tapte bilder og andre filer!

Mange av oss har dessverre opplevd dette – vi sletter filer som vi senere angrer på, eller at filer av en eller annen grunn er blitt borte. Det finnes heldigvis verktøy som kan redde dagen.

Les også: Slik løser du Windows-problemer

På denne siden finner du alternativer som kan hjelpe deg med å gjenopprette filer du har tapt. Vi starter med de enkleste metodene og tar det mest avanserte til slutt. Du kan prøve den ene metoden etter den andre – hvis du er heldig kan det hende at du ikke trenger noen av de mer avanserte metodene.

1. Prøv dette først

Er du heldig kan det godt hende at de slettede filene ligger i Papirkurven i Windows. Da er det bare å åpne Papirkurven og velge å gjenopprette alle elementer. Har du sikkerhetskopiert filene tidligere kan du gjenopprette filene.

2. Recuva

Recuva er en av de mer brukervennlige metodene. Dette er en type programvare du i utgangspunktet ikke ønsker at du hadde behov for, men som du setter stor pris på når du trenger det. Les mer om Recuva i vår guide.

3. Photorec

Photorec er et gratis program som kan brukes til å gjenopprette alle typer filer fra alle typer lagringsplasser, inkludert harddisker og minnekort fra kameraer. Det positive med Photorec er at programmet ignorere filsystemet og baserer søket på dataen direkte. Dette betyr i praksis at Photorec kan gjenopprette filer fra lagringsenheter som er blitt skadet eller formatert. Les mer om Photorec i vår guide.

4. TestDisk

TestDisk bruker du kun hvis hele disken i datamaskinen har sviktet. Dette programmet er såpass avansert at det ikke passer for alle, men det er altså et alternativ hvis disken har sviktet. TestDisk er et gratis program som er basert på åpen kildekode og som kan brukes til å gjenopprette tapte partisjoner og kan også brukes til å redde disker som ikke lenger er oppstartbare. Dette programmet er laget av samme utviklerne som Photorec og brukes kun hvis de tapte filene ligger på tapt partisjon. Les mer om TestDisk i vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *