Gratis Photoshop-alternativ
GIMP er et populært program som kan brukes til å redigere digitale bilder og grafikk, og til å tegne. Det er et program som er basert på åpne kildekode, og som er helt gratis.

Les også: Fotoapper for alle

Dette programmet er av mange nevnt som det beste gratisalternativet til Adobe Photoshop fordi det har såpass mange funksjoner og det er også veldig fleksibelt. Selv om GIMP ikke kan kalles en Photoshop-klone, har det lignende funksjonalitet.

Funksjoner

Dette er bare noen av finessene som GIMP har:

 • Fleksibelt grensesnitt
  Du kan skreddersy grensesnittet slik du vil ha det. Du kan både endre størrelse på vinduene, farge og størrelsen på ikoner. Grensesnittet er modulert slik at du kan bestemme hvordan de forskjellige verktøyvinduene plasseres i forhold til hverandre. Du kan trykke på Tab-tasten på tastaturet for å skjule verktøyvinduene, slik at grensesnittet minimaliseres, altså at kun bildevinduet vises.

 • Verktøy for å redigere bilder
  Du finner et omfattende valg av verktøy for å redigere og korrigere bilder via Tools-menyen. Her kan du blant annet rotere, beskjære, skalere og flytte. Tools-menyen har hele 13 undermenyer så her det ganske mange verktøy å velge mellom.

 • gimp2

 • Retusjering
  GIMP har avanserte verktøy for retusjering av bilder. Du kan fjerne uønskede elementer i et bilde med kloneverktøyet eller arbeide med detaljer med healing-verktøyet.

 • Støtter lag
  GIMP støtter lag og har en egen Layer-meny hvor du kan blant annet opprette nytt lag, lagmaske og så videre.

 • Maskinvarestøtte
  GIMP støtter en rekke enheter som tastatur, mus, nettbrett og USB-enheter.

 • Plugins
  Det finnes et stort utvalg av plugins som kan brukes til å utvide funksjonaliteten til GIMP. Du finner disse på gimp.org.

Du finner detaljene på gimp.org/features.

Last ned GIMP

Den nyeste GIMP-versjonen kan lastes ned fra gimp.org/downloads. GIMP støtter Windows, OS X og Linux. Du får tilgang til opplæring på gimp.org/tutorials.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *