Fototips for 17. mai
På denne siden får du fototips for 17. mai. Kameratips, fotoapper og tips om tjenester for lagring og deling av bildene.

Hvilket kamera?

Det spørs hvilke ambisjoner du har. Det kan godt hende at mobilen din er det du trenger – fordelen med mobilkameraet er at du trenger ikke kunnskap om fotografi for å ta gode bilder, fordi alt skjer mer eller mindre automatisk i mobilen. Du får flere kameratips i vår oversikt.

Overføring av bilder til PC

Du kan bruke appen Mobile Companion for å overføre bilder fra mobilen til PC-en din. Skal du overføre bilder fra et kamera til PC finnes flere alternativer – det beste er å installere app for et bestemt kameramerke du har – du finner flere alternativer i vår guide.

Fotoapper

Vi anbefaler Faststone Image Viewer for PC og Snapseed for mobilen. Har du ambisjoner som fotograf er Lightroom Classic et godt valg, men du trenger noen dager/uker til å lære deg å bruke det. Ellers finner du en omtale over 30 fotoapper i vår oversikt.

Slik blir du bedre fotograf

Fotografi er jo en egen utdannelse, men du finner tips om blender, lukker og ISO i vår guide. Du finner også gode råd og tips i vår fotoguide.

Solblender

Bruker du speilreflekskamera anbefaler vi at du har solblenderen festet på kameraet uansett hva slags vær det er. Grunnen til dette kan du lese i vår artikkel.

Deling av bilder til venner og kjente

Det finnes ganske mange tjenester som kan brukes til å dele bilder på nettet. Du finner en oversikt i vår oversikt.

Sikkerhetskopiering av bildene

Google tilbyr en app og lagringsplass som gjør at dine bilder blir sikkerhetskopierit automatisk – les mer i vår guide. Det finnes flere alternativer som gir deg en mulighet til å kopiere bildene på nettet – vi har laget en overssikt.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.