Flickr setter et tak på antall bilder
Den populære bildedelingstjenesten Flickr har presentert gode nyheter for betalende Pro-brukere, men dårlige nyheter for gratisbrukere.

Les også: Gode nyheter for Flickr-brukere

Flickr ble tidligere i år solgt fra Yahoo til SmugMug og denne handelen ble generelt godt mottatt av Flickr-brukere. Dette innebære blant annet at du ikke trenger lenger å ha Yahoo-konto for å registrere deg på Flickr.

Mindre for gratisbrukere

Flickr-tjenesten blir mindre attraktiv for gratisbrukere. De får nå begrenset lagringsplass for sine bilder. Fra og med 8. januar 2019 kan gratisbrukere legge ut kun totalt 1000 bilder og videoer.

Mer for Pro-brukere

Betalende brukere med Pro-konto får derimot ganske mye for pengene. Pro-brukere får følgende fordeler:

 • Ubegrenset lagringsplass for bilder og videoer i full oppløsning.
 • Pro-brukere slipper å se reklame.
 • Tilgang til avansert statistikk for bildene.
 • Tilgang til kundestøtte.

Rabatt for tidlig registrering

Flickr Pro-konto har en pris på 49.99 USD (420 NOK) per år. Hvis du betaler før fredag 30. november 2018 skal du får 30 prosent rabatt for det første året.

Bruker du Flickr?

Er du en aktiv bruker av Flickr kan det være lurt å betale for Pro-kontoen før 30. november. Ønsker du å fortsette som gratisbruker kan det være lurt å starte allerede nå med å slette noen av bildene du har lagt ut tidligere, det vil si hvis du nærmer deg tusen bilder totalt. Da får du plass til flere bilder senere – det blir altså satt en grense på 1000 per gratisbruker fra januar 2019.

Kilder: flickr.net, betanews.com

You may also like...

5 Responses

 1. Jeg har lastet opp omkring 10.000 bilder til flickr på 2 yahoo-kontoer. Betyr dette at de automatisk vil slette 9000 av mine bilder? Skal jeg beholde mine bilder, må jeg da betale for begge mine yahoo-kontoer?

  • De setter nok en blokkering på at du legger ut flere bilder. Du kan jo uansett laste ned alle bildene dine. Jeg regner med at du må betale full pris for hver konto.

   • Er det noen mulighet til å overføre bilder fra den ene kontoen til den andre, uten å laste dem ned først? Uansett vil dette medføre en masse brutte lenker til bilder fra artikler i blogger etc. Men å betale for to kontoer er uansett ikke aktuelt.

    Kommer ikke til å å lenke til flickr mer nå, får vel betale et par år, så får jeg se. Mye av poenget var jo at man kunne ha et lite bilde på bloggen, så kunne de som ønsket det gå inn på flickr for å studere fotografiet mer i detalj.

    Er usikker på om jeg kommer til å fortsette med Flickr? Ser Tony Northrup og mange andre benytter Square Space. Etter hvert som jeg lærer meg billedbehandling, hvor Dataporten har noen gode artikler for tiden, og skal begynne å selge bilder, får jeg vurdere om Square Space eller Flickr er den beste plattformen for en portfolio?

    • 500px er også et godt alternativ. Jeg har faktisk fått flere tilbakemeldinger på mine bilder der enn på Flickr.

     • Takk for tipset! Ser faktisk at jeg har 37.000 bilder på den ene kontoen og 10.000 på den andre, så jeg får bare laste ned 9.000 bilder fra den minste kontoen og overføre til den største så lenge. Så får jeg betale nå i november og tenke over hvordan jeg gjør det videre et års tid?

      Heldigvis har jeg lenket mest til de bildene jeg har lastet opp hos Wikimedia. Men det blir også en jobb å gå inn og slette flicker-lenker der jeg har benyttet disse.

      Uansett takk fordi dere gjorde meg oppmerksom på denne endringen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *