Følgende bilder blir slettet fra Flickr
Bruker du bildedelingstjenesten Flickr har du kanskje fått med deg at tjenesten har presentert store endringer etter et oppkjøp.

Les også: Setter et tak på antall bilder

Det er mange Flickr-brukere som lurer på om deres bilder blir slettet i januar 2019.

Nå er det kommet kunngjøringer både fra organisasjonen Creative Commons og fra Flickr. Kunngjøringen går ut på at ingen bilder med lisenstypen Creative Commons blir slettet.

CC-bilder slettes ikke

Den lisenstypen som er standard på Flickr er «All Rights Reserved», altså ikke Creative Commons (CC). Det er altså du (fotografen) som har rettigheter til dine bilder. Du må altså eventuelt aktivt endre dette via «All Rights Reserved»-menyen på nettsiden for hvert bilde på Flickr dersom du ønsker at dine bilder skal ha lisenstypen Creative Commons.

Det at Creative Commons ikke er standard lisenstypen på Flickr betyr i praksis at det er mange bilder som blir slettet i januar 2019, altså fra Flickr-brukere som har lagt ut over 1000 bilder.

Slik laster du ned alle Flickr-bildene dine

Du kan uansett laste ned alle dine bilder på Flickr – du finner fremgangsmåten i vår artikkel.

Kilder: creativecommons.org, petapixel.com, Flickr.com (1), flickr.com (2), flickr.com (3)

You may also like...

3 Responses

  1. Blir det ikke da raskere å laste ned alle bildene først, for så å laste opp igjen de bildene man ønsker en Creative Commons-lisens på i en bulk, istedenfor å gå inn og endre lisensen på ett og ett bilde? Man kan da også legge disse i et Creative Commons – album på egen side, kanskje med en oppmuntring om at de som ønsker det er velkomne til å betale litt for bruken av bildet?

  2. Selv har jeg allerede skiftet til å laste opp større versjoner av de fotografiene jeg benytter på bloggen min til Google Photos, etter å ha lest følgende artikkel av Mark Galer: http://www.markgaler.com/is-there-an-alternative-to-flickr

    Da kan de som ønsker det se en større oppløsning av bildet ved å følge den lenken jeg legger til GP under dette.

    Selv har jeg kommet til at jeg inntil videre vil beholde en Flickr-konto til lagring av alle bilder, denne vil jeg gjøre helt privat, og med tiden vil jeg kanskje velge en annen løsning. Den andre Flickr-kontoen vil jeg gjøre om til en portofolio for mine 1000 beste bilder. I tillegg vil jeg lage en egen Creative Commons-mappe, med en sterk oppfordring til bedrifter og organisasjoner til å betale for bruken av bildene. Samtidig vil jeg oppfordre personlige bloggere som opererer på idealistisk basis, til å benytte disse fotografiene med god samvittighet.

  3. Jeg driver og laster ned bildene mine nå, og hva jeg angrer for er alle mappene jeg har laget, hvilket gjør nedlastingen til en mye mer omstendelig prosess. Fra nå av kommer jeg til å lage så få mapper som mulig, for å gjøre en framtidig tømming av min Flickr-konto så enkel som råd er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *